Конференция на Stemo и Microsoft

November 20th, 2008 Публикувано в Евала!, Разни

Тази година мога да я определя като година на конференциите. Аз самия участвам в организацията на две от тях, свързани с отворен код. Но също така съм присъствал и на още три, като представител на Networx-BG. Трите конференции бяха на CISCO, съвместна на Stemo и Fujitsu-Siemens Computers и третата е на Microsoft, пак съвместно със Stemo. И трите се проведоха в х-л Космополитан, и от трите съм адски очарован, дори черпя идея от организацията им.

Последната, на Microsoft и Stemo беше днес, като отидох малко късно и хванах само втората част. Просто късно разбрах (или по-точно ме изпратиха) на нея. Естествено запалих гумите към хотела (какво като са Microsoft). Естествено вече бях изпуснал две лекции на тема Windows Server 2008, но така или иначе кой го ползва?

Интересно беше за Hyper-V технологията за виртуализация, но има един малък проблем – работи само на Windows Server 2008, при това от версия Standart нагоре. Освен това задължително иска 64-битов процесор, без значение какво ще виртуализирате.

След това имаше и лекция за Business Intelligence, по-скоро като възможност за планиране, защото почти никой не ползва подобно нещо в България. Естествено имаше отстрелващи въпроси дали този Business Intelligence би предвидил финансовата криза в момента, на база исторически данни. Сами си правете извода дали си струва да се ползва.

Иначе конференцията си беше организирана както трябва и напълно в духа на големите корпорации – с много пари, с безплатно кафе, напитки и шведска маса. Отново бях единствения представител на Networx, също както и на предишната конференция на Стемо, но пък си намерих компания за лаф по време на коктейла след конференцията. Освен това имаше и томбола, но за нея в друга публикация 🙂 .

  1. 2 отговора към “Конференция на Stemo и Microsoft”

  2. От LordDoskias на Nov 21, 2008

    Все изпускам подобни неща в Русе 🙁 Имаше ли поне читави технически лекции или всичко си беше бизнес насочено?

  3. От stylius на Nov 22, 2008

    Всичко е Бизнес насочено, разбира се. Нали трябва да накарат чичко паричко да си даде парите, пък админите да си чупят главата после. Смятай, даже обясняваха принципи на виртуализация и как в една машина може да се направи виртуален хардуер, на който да се инсталира нова ОС. Това дори сестра ми го знае.

Коментарите са забранени.