Нова машинка

September 30th, 2008 Публикувано в Хардуер

От вчера имам нова работна станция – HP 6735s, това е доста сносен лаптоп с двуядрен 64-битов процесор (въпреки че още се спори дали имам процесор или не, защото е AMD), 2 GB RAM и 250GB HDD. Хубавото на този пред предния е по-добрата видео карта – ATI някакво. Не играя игри и дори не съм обръщал внимание на това какво е видеото. Има и вградени глезотийки като Wireless-N карта, Bluetooth модул и четец за SD карти.

6535s

Историята около това е малко интересна. Питах шефа за колко пари я е взел, защото обмислях и аз да си взема подобна. И в крайна сметка той придоби голямо желание да ми го даде за стария, което аз не отказах.

Но сделка с дявола не се прави, без да си продадеш душата. Сделката за този лаптоп включва всеки работен ден да идвам с него на работа и да работя от него. Вероятно ме грози глоба ако го забравя някой път или му прецакам операционната система и не става за работа. Надявам се да си струва риска.

  1. 4 отговора към “Нова машинка”

  2. От Калоян К. Цветков на Oct 21, 2008

    Досега и трите ми лаптопа са били HP и наистина съм доволен от тях. Същото е и с AMD процесорите — от всички компютри които съм имал само два са на Intel-ски процесори: единия лаптоп с Core 2 Duo, и една машинка която купих на старо с Pentium 3: иначе всичко друго е с AMD — и лаптопите и десктоп машините. Не еч съм някакъв заклет фен на AMD, просто техните неща винаги са по-евтини 😉

  3. От sepuko на Oct 26, 2008

    Аз съм длъжен да работя на 8510w. В общи линии сериозна машинка, има си 2.2GHz C2D Т7200, 2ГБ рам и 120ГБ диск. Това което го различава от другите е, че има Nvidia Quadro FX570m с 256 MB видео памет и 15″ екран с 1920х1200 точки. Но ако беше опаковано в шаси на IBM, тяхна клавиатура, touch pad и track point, техен екран, охлаждане и всичко останало щеше да в върха. HP Compaq са добри само когато става въпрос за върхови серии с богата окомплектовка, за истинско качество-IBM Thinkpad серия.

  4. От stylius на Oct 26, 2008

    За лаптопита важи с пълна сила това, че избора зависи от това за какво ще се ползва. Ако ще е за бизнес и се гони сигурност и стабилност – то тогава спор няма – IBM са си класика в жанра. Но тук става въпрос за бюджетна машина със сравнително високи показатели. Все пак говорим за AMD, това както писах, не е процесор. Но работи. При това сравнително добре. На HP съм им фен за това, че от нищо правят нещо, докато същата конфигурация при друг производител, примерно Dell, Asus, Acer и т.н. щеше да е доста по-лошо качество.

  1. 1 Обратни връзки

  2. Jun 3, 2010: Stylius.NET » Ubuntu със звук на HP 6735s

Коментарите са забранени.