Малко светлина върху АБВ уведомителите

March 15th, 2011 Публикувано в Мрежата, Програмиране

Миналото лято скалъпих набързо едно разширение за браузъра Chrome което проверява за непрочетени писма и изписва броя им. За справки: https://www.stylius.net/?p=887. От тогава мина известно време и пуснах няколко ревизии с подобрения и оправени грешки. За съжаление обаче, не ми остана време или да съм по-честен, не ми е дошла музата да го доразвия така, както искам. За момента искам стилен панел за настройки и поддръжка на множество акаунти.

Факта, че не съм довършил работата си по разширението ме спираше да го кача в хранилището на Google за разширения и за момента начина да се сдобиете с него е от моя блог (или други сайтове за които не знам), но не и официалното хранилище за Chrome. В същото време има 2 напълно отделни разширения със същата или подобна функционалност се появиха на бял свят и в момента са качени при Google за доста по-лесно намиране.

Има публикация в E-Uroci.net за полезни разширения в чиито коментари се споменава за моето разширение. Има и коментар, че то повече няма да се разработва. Това не е вярно, ще продължа да когато имам време. Днес се появи публикация в блога Technologies Ignited, където на първо място се споменава моето разширение (съдейки по скрийншотите от панела за настройка). Има и линк към мен, но линка за сваляне е към хранилището към друго разширение.

Ето списъка:
АБВ Уведомител за Chrome – това е моето разширение, няма го в списъка на Google, ще продължава да се разработва.
ABV Уведомител – това е разширението, което няма да се разработва повече.
ABV Checker – към това разширение сочи линка на Technologies Ignited. Към момента то сякаш е най-функционално, поддържа множество акаунти, показва десктоп, че дори и звукови нотификации. Е, не може да се изключват папки (изключени са по подразбиране, като има опция да се пусне уведомяването само за Спам), но не е болка за умиране. Но пък има това, което писах по-горе, че искам в моето разширение.

Искрено се надявам това да е дало малко повече светлина върху разширенията, защото въпреки, че моето беше първото, някак си не е честно аз да обирам лаврите за нечие разширение, което до момента е сякаш по-добро от моето.

  1. 1 отговор към “Малко светлина върху АБВ уведомителите”

  2. От Stylius на Feb 7, 2012

    И така, време е да туря края на тая добавка. Преди все разправях как ще я доразвия и за повече акаунти, ама не било писано. Междувременно NetInfo пуснаха официално разширение, което поддържа всички опции на моето разширение + множество кутии: https://chrome.google.com/webstore/detail/cpbekonjicgkldkmopnamgglbfaiojje .

Коментарите са забранени.