АБВ Уведомител за Chrome!

май 31st, 2010 Публикувано в Програмиране, Софтуер

Може би най-популярната българска уеб електронна поща е АБВ, аз самия ползвам акаунт там откакто помня, че има Интернет. От известно време има разширение за популярния браузър Firefox, но доста хора питаха за такова и за Chrome, а до сега не беше налично. За това аз се заех.

Отначало използвах API-то на АБВ, за да може браузъра да ми показва дали имам непрочетени писма, но после пуснах леко бъгавата версия публично чрез twitter. След като Нет Инфо.БГ АД ретуитнаха информацията за разширението се ентусиазирах и изчистих грешките и добавих няколко нови функционалности. Това не е официално разширение, но все пак се надявам да е полезно на тези, които ползват Google Chrome браузъра и имат поща в АБВ.

AБВ Уведомител за Chrome

Самото разширение представлява иконка, стояща вдясно от адресната лента, върху която се появява цифра, показваща броя непрочетени писма. Преди да заработи нормално разширението, трябва да се въведат потребителско име и парола за достъп до АБВ пощата. При щракване на иконката на разширението, директно се отваря входящата папка в АБВ поща и може да се видят писмата.

Надявам се разширението да е полезно, имам още няколко идеи за развитие, след което смятам да го публикувам в директорията с разширения за Google Chrome. За момента можете да го свалите от моя блог. Ако имате идеи за нова функционалност или откриете проблем, моля свържете се с мен или пуснете коментар, за да можем заедно да подобрим това разширение.

Изтегляне на АБВ Уведомител за Chrome: ABV_Notifier_0.crx

 1. 70 коментара към “АБВ Уведомител за Chrome!”

 2. От DiD0 на ян. 30, 2011

  Един такъв уведомител за Opera ще ми дойде добре!

 3. От Боян на февр. 3, 2011

  Може ли да се направи съвместимо с Опера? Наистина ще е много добре.

 4. От Stylius на февр. 16, 2011

  В момента работя над версия 1.0 на разширението за Хром. Основното нововъведение трябва да е поддръжката на множество акаунти. След приключването ще погледна какво може да се направи и за Опера. За момента не обещавам нищо, още повече не мога да се ангажирам със срокове. Надявам се да имам достатъчно време да направя и двете, ще видим.

 5. От BMW на февр. 19, 2011

  Браво за положения труд! Много ми е полезен уведомителят, не се налага да отварям пощата за нови писма. Сега ако го направиш и за повече от един акаунт ще е идеално!

 6. От Dodi Markov на апр. 1, 2011

  Интересно и полезно приложение… За ползвателите на абв-то :)

 7. От joro на юни 30, 2011

  za6to ne stava za pone 2 po6ti

 8. От Stylius на юни 30, 2011

  Здравей Жоро, ето едно разширение, което поддържа повече от 1 акаунт: https://bit.ly/gat7oA

 9. От xmak500 на юли 1, 2011

  Zashto ne moga da go instaliram?

 10. От stylius на юли 1, 2011

  Здравей,
  не знам причината поради която не може да се инсталира, но ще опитам да помогна по email.

 11. От Чо :) на авг. 2, 2011

  Има ли вероятност скоро да се поддържат повече от една поща? Защото “ABV Mail Checker” примерно с 4 акаунта, ту работи, ту не работи (пробвах го няколко компютъра).

  Друг вариант е, възможно ли е да пусна паралелно няколко “АБВ Уведомител за Chrome!”?

 12. От Stylius на авг. 2, 2011

  Здравей. Факта, че има още уведомители ме караше да не бързам толкова с разработката. Но като е такъв случая ще се постарая да стане по-бързо. А повече от 1 уведомител за съжаление едва ли ще тръгне.

 13. От Чо :) на авг. 3, 2011

  Вчера бях обяснил там за проблема на “ABV Mail Checker”, но много бързо го изтриха от коментарите. Едва ли не си го знаят.

  Всеки, който си е инсталирал и пробвал твоето и тяхното – веднага ще усети огромната разликата.

  Онова си работи избирателно (не мога да разбера кога).

  П.П.
  Под повече от веднъж имах в предвид, като същото но с отделни IDta, както на твоето текущо е enembgmkmklbjbkippikmmkidkibehfi.

 14. От тодор на сеп. 20, 2011

  много полезно уведомление,без него все едно нямаш емаил :)

 15. От pky на ян. 24, 2012

  Няма да е зле да има възможност да следиш повече от една поща… например аз имам две пощи в abv и искам да следя и двете…

 16. От Добри на февр. 5, 2012

  Поздравления за добавката!

 17. От Stylius на февр. 7, 2012

  И така, време е да туря края на тая добавка. Преди все разправях как ще я доразвия и за повече акаунти, ама не било писано. Междувременно NetInfo пуснаха официално разширение, което поддържа всички опции на моето разширение + множество кутии: https://chrome.google.com/webstore/detail/cpbekonjicgkldkmopnamgglbfaiojje .

 18. От Niko на мар. 5, 2012

  Има ли възможност да се добавят повече от един акаунт за проверка ?

 19. От Stylius на мар. 6, 2012

  Здравей Нико,

  За съжаление така и не успях да добавя възможност за повече от един акаунт. Официалната добавка на АБВ, обаче, може да работи с множество акаунти. Препоръчвам да ползваш нея вместо моята, която остаря: https://chrome.google.com/webstore/detail/cpbekonjicgkldkmopnamgglbfaiojje .

 1. 2 Обратни връзки

 2. мар. 15, 2011: Google chrome extensions review « Technologies Ignited
 3. мар. 15, 2011: Stylius.NET » Малко светлина върху АБВ уведомителите

Добави коментар