Дявол отвътре

September 30th, 2010 Публикувано в Евала!, Откровено

Така е озаглавена публикацията в ESPN, с която потвърждават моите думи. Вярно, доста съм пестелив в публикуването последно време, но пред приятели не спестявам мислите си. Въпросната публикация в ESPN – The Devil Inside е изцяло посветена на Димитър Бербатов.

Рядко гледам футбол. Главно се случва когато Шампионската Лига наближава финалите си или покрай Световните първенства. Не ме питайте защо загубих интерес по футбола. Това е игра, която винаги е била по-интересна когато тичаш след топката отколкото пред малкия екран. Но да се върнем на Берба. Какво разправях пред приятелите си ли? Ами че Митко ще се върне в националния ни отбор, ама нанайси! Щото сме двулично племе. Като има резултати сме най-добрите, ама при най-малкия неуспех – де съдията е пе***ас, де някой си не можел да играе и не му е мястото там. Особено по адрес на Бербатов толкова лайна се изляха, че е цяло чудо напускането му чак тази година.

Не щеш ли обаче, Берба мина в Манчестър Юнайтед. И целия български народ взе, че млъкна в очакване на развръзката. Кой завиждаше на парите му, кой просто беше фен и не смееше да каже гък, щото Сър Алекс Фъргюсън не би взел някой ей, така. Говореше се малко около трансфера и после ни вопъл, ни стон. До сега. Ман Ю би Ливърпул с 3:2. И двата отбора с история в английския футбол. И трите гола за Ман Ю на Бербатов. При това втория толкова красив, че целия бразилски национален отбор би ахнал в захлас. И се почна – Бербо най-добрия, Бербо трябва да се върне в националния, Бербо – велик!

Всичко това съвпада с момента в който българския национален отбор е във възможно най-слабата си форма до момента. Дори се наложи да се наеме чужденец за треньор. Вярно, Лотар Матеус беше добър футболист навремето, ама като треньор няма кой-знае какви успехи. И все пак е идеален за замазване на положението, след като предишните БГ треньори си изредиха по няколко пъти и не направиха нищо с примадоните. И какъв по-идеален момент да се заговори за завръщането на Бербатов? Имаме нужда от него, той е най-добрия, той ще ни оправи за 800 дни!

Е, да, ама не! Бербатов вдигна гордо средния си пръст срещу целия български народ, точно както очаквах да бъде. Най-лесно за него е да се върне в националния отбор, ама нали след 2-3 мача пак ще се почне същото – нищо не прави за отбора, какво само стои напред и чака топката… Като сме двуличен народ, така ни се пада. На Бербо му пожелавам дълга кариера в Ман Ю, да си изкарва парите, да радва английската агитка и да си гледа семейството. Тука няма работа. Той го знае сам и ESPN го потвърждават с цитати.

  1. 3 отговора към “Дявол отвътре”

  2. От lilia на Sep 30, 2010

    Той е добър човек и заслужава.Пък и вече му е време да погледне и към себе си-поне малко.Той има нужда от това.Успех

  3. От pierrot на Sep 30, 2010

    Аз също го плюх не малко, и то заради играта му в националния отбор. Но като се замислих последствие – грешал съм вероятно, тъй като някак си топката трябва да стига до него. Особен е, спор няма според мен, но не заслужаваше това, което му поднесохме…

  4. От Христо на Nov 1, 2011

    Обаче когато спря да играе и за Манчестър почна да се говори, че ще се връща. Според мен Бербо ще се върне, когато Данчо Лечков се махне от БФС.

    Той пък загуби изборите и сега ще се обърне повече към футбола, което не е особено добре.

Коментарите са забранени.