Що пък Stylius?

June 16th, 2010 Публикувано в Забавление, Откровено

Вече няколко човека ме питаха от къде идва прякора Stylius. За тези, които не знаят, истинското ми име е Стилиян. Всичко тръгна от края на 90-те години на миналия век (ех, как архаично звучи, а?), когато чалгата не беше най-популярната музика в родината на Lactobacillus bulgaricus. Тогава Big Sha (постарому Мишо Шамара) и компания варненци бяха завладели ушите на всички с техните псевдорап парчета. Една от песните им Чики-на-на, Мишо изпълни с един дето се прави на швабин. И понеже този Stylius мяза на мене – голям мъжага с катинарче*, а и заради близостта на имената, в квартала започнаха да ми викат Stylius. И така и си остана. В момента ако се завъртите около Бастилията (училище Христо Ботев) в Русе и питате за Стилиян, може да не се сетят за кого говорите, но питате ли за Stylius…

Не успях да наложа прякора си в училище или университета. Въпреки, че повечето ми приятели от там ми викат така, то определено не всички са чували Stylius. За това пък докато работех в Нетуоркс прякора ми се влезе в употреба с пълна сила. Когато постъпвах на работа там всички бяха с прякори. Трябваше да отговарям пред Zico и X-man, а колега ми беше Смърфа – идеална възможност и аз да се лансирам както трябва, преди да са ми измислили на място прякор. Защото с времето продължавахме в същия дух и тези които си нямаха никове ние им ги измисляхме. Питайте Пока, Бъгито и Неадекватите! Също така и това е един от малкото прякори, които са се появявали на презентация на Нетуоркс – по време на годишния отчет на компанията. Познайте колко се смяха хората!

Стайлиус!!!!!!! КВО СПРЯ???????

Дали ще успея да наложа името си и в новата работа (ъъ, да, забравих май да спомена – започнах работа в Axway), само времето ще покаже.

* Горепосочения Stylius не е с катинарче, но в една друга песен с Мишо Шамара, наречена Hands Up ясно се вижда как във фасадата блъска малко на мене. Само че този тип е малко неориентиран и в тази песен е изписан като StyliOs, а не StyliUs. Грешките в клиповете на R&B Records са си чисто техни и нямат отношение по начина, по който се изговаря и изписва моя прякор!

  1. 2 отговора към “Що пък Stylius?”

  2. От Никола Овчарски на Jun 28, 2010

    Sniper Records FTW ;d

  3. От Barbie на Sep 23, 2010

    Еха много ми хареса как си го разказал и си е така, но сега след като тези прякори са в историята на фирмата новобранците никога няма да узнаят каква беше веселата страна на Нетуоркс.

Коментарите са забранени.