Globul: Услуга VS. Обслужване

April 2nd, 2010 Публикувано в Мизерии

Да, знам, отдавна не съм писал, но за сметка на това този път хич няма да съм кратък! Пак ще говоря за Глобул и пак ще мрънкам заради нещата, които съм принуден да търпя заради тях. Наистина имат страхотна и качествена услуга, но наложи ли се служител да се заеме с ваш проблем – тежко ви! Но да карам подред!

Април 2009г. – Напускам Нетуоркс България, но решавам да си запазя служебния номер за себе си, като подписвам договор с Глобул за прехвърляне на мое име. Тук е първата грешка от служителите им, като договора който сме подписали няма дата, от която започва да важи. От това стана едно объркване, заради което Глобул продължиха да пращат фактурите на моя номер към Нетуоркс. Известно време си говорех без да плащам, но не съм аз виновен за грешките на техните служители…

Договора с Глобул

Юли или Август 2009г. – Нетуоркс и Глобул спорят кой трябва да плаща сметките, Глобул казват, че нямам нов договор. Всъщност имам, но не е особено валиден. Дадох договора си на Нетуоркс да видят, че сме се подписали и така се разбра, че няма написана дата, до тогава не знаех за този факт. В крайна сметка Глобул са си сложили някаква служебна дата, колкото да тръгне услугата на мое име и да ми пращат фактурите на мен, НО… Това не прави договора валиден, още по-зле Глобул си позволиха да променят текста по договор, над който съм се разписал, без мое знание.

Ноември 2009г. – Прехвърлям този номер на нов собственик – Ен Би Ай системи. По този начин сме в една група с доста от приятелите, които работят във фирма НБИС и си говорим без пари. Естествено знам, че договора е пресен (въпреки, че не знам колко точно), за това питах предварително дали ще има удръжки за предсрочно прекратяване. След като разбрах, че няма да има удръжки, смело прехвърлих номера на името на НБИС, но той си остава в мен и аз пак си плащам за него.

Декември 2009г. – Получавам фактура за другия номер на мое име на стойност около 120 или 130лв, не помня вече. Това при месечно потребление под 30лв. Плащам си аз най-наивно през интернет, веднага щом получавам информация за задължението. Фактурата пристигна по-късно и се оказа, че 100-те лв. горница са удръжки за предсрочно прекратяване на договор. Нещо, за което бях информиран, че няма да се случи. В крайна сметка започнаха едни преговори между НБИС и Глобул да се разбере защо са се случили тези удръжки, накрая се наложи и аз самия да ходя в офиса на мобилния оператор. Нямаше две мнения, че неправилно са ми начислили тази сума и се стигна до съгласие да ми ги върнат под формата на авансово плащане за другия номер, който си остава на мое име. Така и зачаках.

Февруари 2010г. – Спират ми изходящите обаждания на личния телефон, заради неплащане.

Март 2010г. – Спират ми и входящите. Отивам до офиса на Глобул да проверя какво става. Не са прехвърлили сумата като авансово плащане. Нещо повече, с цялата си наглост ме заплашват, че ако не си платя телефона, ще ми прекратят тотално услугата и ще ми начислят неустойки заради неспазване на договора. В края на месеца изпълниха обещанието си и вече SIM картата ми е невалидна, а аз им дължа пари. Естествено исках да разговарям с управител, но такъв (колко удобно) просто нямаше. В крайна сметка се съгласих на следната бюрократична стъпка – попълних жалба, като за отговор трябва да чакам още един месец.

Жалбата - част 1

Жалбата - част 2

И така, да обобщим! Глобул правят 3 грешки в продължение на една година: правят невалиден договор и го променят в последствие без мое знание; начисляват ми удръжки, въпреки предварителните уговорки; не ми връщат парите както сме се уговорили и така ме оставят без услуга и на всичкото отгоре аз съм виновния, защото не съм си платил. Сега да уточня нещо, защото в такива ситуации втората страна (разказвача) обикновено се изкарва ангелче, честен, почтен и правещ път на мравката човек. При мен не е точно така. Забавял съм се с плащане на таксите, не с много, но все пак съм получавал SMS за предупреждение, че ще ми спрат изходящите обаждания. Освен това се възползвах най-нагло от объркването на Глобул и не смятам да се оправдавам – това си е било тяхна грешка, да са се погрижили по-добре, за да не се получава. Сега след като написах това смятам да ви държа в течение развива войната ми с Глобул. И всичко това просто защото искам да си ползвам добрата им услуга и да си плащам каквото е необходимо. Толкова много ли искам?

  1. 22 отговора към “Globul: Услуга VS. Обслужване”

  2. От Martin на Apr 2, 2010

    Пиши и на КЗП.

  3. От mareto_mih на Apr 2, 2010

    Иии браво, бе! Ти ме уби!

  4. От stylius на Apr 2, 2010

    И на КЗП ще пиша, но искам да видя до къде ще стигнат Глобул преди това!

  5. От growchie на Apr 2, 2010

    Пиши им по-скоро понеже сега формално им се водиш длъжник. Да не те изненадат със съия изпълнител. Другият вариат е да ги съдиш преди те да са го направили, но ще трябва сам да се бъркаш за това.

  6. От stylius на Apr 2, 2010

    Аз ще изчакам само резолюцията по жалбата, не повече. Ако не е в моя полза, с всичко възстановено както си трябва, веднага ще сезирам когото трябва извън Globul. За сега се опитвам търпеливо и в рамките на добрия тон да не правя мизерии, но и моето търпение си има граници. Особено след цяла година неразбории.

  7. От ¦•••SHERIFA•••¦ на Apr 3, 2010

    Сигурен ли си, че проблемите идват от “Globul”, а не от… техен служител или служителИ ( които в последствие, след като си разговарял и сте си направили НЕгласно т. нар. “предварителни уговорки”, са напуснали и не работят там, съответно хабер си нямат ) ?

    Прочетох всичко, върнах се на “Наистина имат страхотна и качествена услуга, но наложи ли се служител да се заеме с ваш проблем – тежко ви!” и започнах да се замислям кой всъщност е виновникът…

    Друго – из net-Я, по други форуми и блогове, подобни случки, но с други хора, че и от други градове, търсил ли си, намирал ли си или не си ровил все още ? За да се разбере при тях какво се е случило и как са се развили нещата, за да се спести “евтуално” чакане и… чакане, а направо да се пристъпи към съответните заключителни или наложителни действия.

    Т’ва е.

  8. От Stylius на Apr 3, 2010

    Ами проблема започва с тази Албена, която се е разписала на договора. В последствие тя е главно действащо лице и в останалите гафове, но там вече не зависят нещата само от нея, а и от системата и политиката в Глобул. В крайна сметка тя е търговски представител, не мениджър или администратор, който може да променя нещата. И още си е на работа. Поне до деня в който пуснах жалбата.

    А за други случки – видях няколко потребителя, които са пускали жалби и отговора е бил в тяхна полза. В някои случаи Глобул си признават. Може би моя грешка е, че не съм подал жалбата веднага след като разбрах за удръжките, а разчитах, че Албена ще направи нещо.

  9. От Еммс МакКери на Apr 3, 2010

    И аз имах проблем с Глобул.
    Значи миналата миналата година отивам и си купувам телефон (от Глпбул нали, но после ми хрумва, че искам и карта на ГЛобул. Както и да е – договори ала-бала. Но Ноември месец си смених адреса, и следователно – не ми пращат фактури за плащане, а и не идват на старият ми адрес. Отидох в Глобул (знаейки, че имам да плащам за 2-а месеца) и отивам, казвам си имената, адреса стария – нищичко не излиза. Дори номерът не е бил регистриран… И така, аз ги питам какво ще стане и Ония ми отговарят, че по някакъв начин аз съм длъжна да заплатя сумата. Е, добре де, аз нито фактури съм получавала за тези 3 месеца, нито те знаят нищо. И ги питам, колко ви дължа, отговорът беше -колкото си говорила! А, представете си, какво ли съм говорила за 3 месеца – нямам идея… Както и да е, аз продължавам да си говоря с картата, без да плащам нищо…

  10. От Александър на Apr 5, 2010

    Здравей Стилиус,
    В твоя случай определено си случил на кофти или просто на прекалено нова служителка, която определено не е знаела, че смяна на собственост от физическо към юридическо лице е възможна БЕЗ неустойки само при изтекъл договор! Тук юридически погледнато и ти самия имаш вина, защото това нещо в договора ти го пише еднозначно. А пък какво тя ти е обещала “устно” може би и тя самата не разбира, по кофтито е че няма как да ти го осигури. И най-кофти обаче за това, че лично според мен парите ти няма да ти се върнат под каквато и да е форма, понеже те са ти начислени от Глобул като неустойка изцяло според техните условия. А ти си се разписал на договор който съдържа именно тези условия. Дали си знаел какво подписваш или не, няма значение. Защото незнанието не те оправдава – пише го в конституцията.

  11. От Stylius на Apr 6, 2010

    Да, аз съм се подписал на този договор, но те нямат право да ми начисляват неустойки за него, защото е невалиден. Най-малкото не знаят от кога до кога важи тоя договор и до коя дата трябва да платя неустойките. А служителя в никакъв случай не е нов.

  12. От Меги на Apr 6, 2010

    Здравей 🙂 Мога да твърдя, че проблема който имаш идва със сигурност от грешка на служител като ще ти обесня защо.Първо при смяна на собственост трябда да подпишеш дог. за моб. усл.; заявление за смяна на собственост и задължително трябва да присъстват и двамата собственици.От прочетеното съдя, че това не е станало и съответно процедурата не е спазена.Гадно ми е, че заради такива служители страда реномето на фирмата.Надявам се, че ще одобрят жалбата ти, но ако трябва да съм честна мисля, че това няма да стане.Ще следя случая ти защото представлява интерес за мен.За сега чао 🙂

  13. От Ив. Асен на Apr 7, 2010

    тоо па, тоо па.. точно глобол ли ще хвалиш – царете на глобите и удръжките, ако това наричаш страхотна и качествена услуга сигурно не си ползвал никога услугите на другите мрежи като емтел да речем. хайде сега си плати глобичката щото не си си отворил очите като си се подписал и сложил името си на договора и след това започни да си плащаш редовно, на нормален оператор, със здраве.

    на мегиту: ти лайно в роза ли му поднасяш!!! да ви имам византополската съката ослуга.

  14. От Меги на Apr 7, 2010

    Не приемам забележка от човек, който не може да пише и не знае как да се изразява.Ако беше прочел по-добре щеше да разбереш, че не му казвам какво да прави, а му обеснявам за ситуацията в която е попаднал.Заради хора като теб,които си мислят, че знаят всичко стават такива грешки

  15. От Stylius на Apr 8, 2010

    Ей, айде стига. Блога ми няма да става арена за битка на еготата ви. Придържайте се към добрия тон, иначе ще се принудя да трия коментари.

    @Ив. Асен – Не знам какво против имаш Globul, но явно го приемаш лично. За мен е така и с Мтел, за това не ползвам услугите им. А на Globul са си качествени – няма загуба на обхват в мази и асансьори, няма прекъснати разговори. Проблемите им идват от обслужването, въпреки, че няколко човека от екипа се свързаха с мен и ми стана ясно, че не всички служители са калпави.

  16. От Деница на Apr 10, 2010

    Здравейте,
    абонат в корпоративна група на Глобул съм от 7 години. След 10 дни ни изтича договора, който неискаме да преподпишем при същите условия, тъй като се наплащахме високи сметки. Докато чакаме Глобул да изимислят по-добра оферта, те взеха, че ни терминираха 150 карти без никакво основание. Когато се обадихме да питаме за основанието казаха “Като кажете, че ще преподпишете договора с нас ще си ви пуснем картите, ако не – губите си номерата”. Нали знаете какво означава да си загубиш номера на бизнес групата си, който е от 7 години и той ти е връзка с колеги, клиенти и т.н.
    В момента сме като в миналия век. Нямаме връзка с никой, и помежду си също. Не съм предполагала, че са такива изнудвачи!

  17. От stylius на Apr 11, 2010

    Eee, това вече е грозно. Ако е действително, трябва да се видите в съда. Естествено трябва да преподпишете, за да не пострада бизнеса и да не си загубите контактите, но дано в съда направят нещо за това. Естествено тук вече адвокати могат да дадат по-реални съвети, не аз, но такива работи не бива да бъдат премълчавани и да си викаме “майната му”, защото колкото повече търпиш, толкова повече ти се качват на главата!

  18. От ess на May 3, 2010

    до Деница – няма как да ти се терминират картите без основателна причина… мисля, че доста си преувеличила… Карти се терминират при неплащане на 3 фактури в срок… Работя в компанията от 4 години, така че няма как да ме убедиш, че това нещо се е случвало…. ай със здраве

  19. От ess на May 3, 2010

    и клиента като си мисли, че е бог и че каквото каже, това става.. няма как да е така.. само това ше ви кажа.. Компанията си има политика и процедури, според които ние работим и клиентите са длъжни да се съобразяват с това.. а не да обиждат и псуват хората, които ги обслужват, защото не са съгласни с тези процедури.. Малко възпитание се изисква…И на мен не ми е приятно докато попълвам документите на някой клинет, който има претенции, че е интелигентен, а всъщност да не може да си ги попълни сам…, той да ме занимава с личните му проблеми или да ми се оплаква колко му е сметката.. Еми като си говорил ще плащаш.. разберете, че ние също сме хора и не сме длъжни да ви търпим просташкото отношение, да слушаме личните ви проблеми, които едва ли не оправдават високите ви сметки, да очаквате от нас да правим неща, които не са съобразени с политиката и процедурите на компанията…

  20. От stylius на May 4, 2010

    Всеки си е прав за себе си, но накрая все има някой прецакан. Това значи, че нещо по трасето не е доизмислено.

    Междувременно аз се оправих с Глобул. Има отговор на жалбата и е в моя полза. За целта ме изнудиха да подпиша нов договор, нямало как да възстановят стария, но поне парите се връщат като авансово плащане за този нов договор. Всъщност аз това и исках, с изключение на срока, за който ме обвързват, но ще го преживея. И номера си възстанових, така че смятам сагата за приключена. За сега поне. Пазя си всички документи, в случай, че пак се случи нещо, но да се надяваме, че няма!

  21. От До ess на May 12, 2010

    От тоите постове ясно личи отношението на консултантите и кии акаунтите към клиента.Онеправдани стоят там “насила” да изтърпяват там клиентите.А на лошият невъзпитан клиент му остава единствено да бъде изнудван с двугодишен договор примерно и чинно да си плаща сметките.Мисля , че не е зле служителите на ЗЛОБУЛ да се замислят как им се формират заплатите.И ръководството също , от къде ли идва това масово недоволство при клиентите на ЗЛОБУЛ ?!?

  22. От Mmanager на May 23, 2010

    Работя в конкурентния оператор , като Вива не ги броя , защото се случи следната случка с мен : исках да си прекратя договора към Вива и да си платя неустойки и т.н. ( абе плащам за да се махна и тва е ) . Отивам в офис в Ямбол , давам си личната карта и служителя ми отговаря , че ако си кажа любимия цвят , тогава ще ми прекрати договора !!! Представяте ли си – ЦВЕТА какъв ми бил , който съм казал , когато съм правил картата ?!?!?!?!?! Голям скандал , голямо нещо … почнах да изброявам цветове и служителя каза СТОП ( като стигнах до СИН цвят ) 🙂 и прекратихме услугата . Един прекрасен ден ми звънят от Виваком и ми казват , че имам 32 лв. неплатени сметки и трябва да си платя незабавно ( ?!?!?!?! аз платих сумата и касовите бончета си пазя , но пак ще платя – ок ) . Живея в град , където няма офис на Вива и казвам ” Може ли банкова сметк или начин , по който трябва да платя от разстояние , тъй като няма Вива в моя град ” и жената по тлефона ми каза ” Има Вива – как да няма.Няма Мтел , а има Виваком офис и банкова сметка не мога да ви дам , тъй като това е конфеденциална информация ….” СМЯЯЯЯЯЯЯЯЯТАЙ … искам да платя и ми отказват и не платих , а и аз до колкото знам работя в офис на Мтел , а ми казват че Мтел офис няма в града 🙂 Ужас !!! Дано не се сърдите , че си позволих да споделя моята случка тук , но не се сдържах !

  23. От Петър Иванов на Apr 2, 2012

    Уф, и аз имам едни проблеми в Глобул. Спря ми интернета на телефона и няма оправия. Десет пъти звънях до колцентъра им, ходих в два от офисите им и не ще да тръгне. Когато ги питам, добре не мога да го ползвам, дай поне да не го плащам ми се отговаря, че няма такава възможност. Голям смях е, но поне е 6 лева на месец не е е повече.

Коментарите са забранени.