Пуканки на микровълнова

February 22nd, 2010 Публикувано в Разни

Вчера станах свидетел на голяма глупост. Баба ми, към чието готвене нямам принципно критики, реши да направи пуканки в “сравнително новата” си микровълнова фурна. Сравнително нова е, защото е на повече от година, но е ползвана по-малко пъти отколкото са пръстите на дясната ръка на фрезист!

И естествено не станаха, очевидно, иначе нямаше да четете тая глупост! За това като стар майстор на пуканките в микровълнова, ще споделя как става номера. Стар майстор, защото в момента в който имахме микровълнова, вече знаех как се правят пуканки, дори бях адски добър в правенето на пакетчетата от вестник в които да се пукат. И при това от ронена царевица, а не от купени заготовки.

И така, купили сте от магазина пакетчета за пуканки в микровълнова. Настройте фурната на максимум и пуснете таймера на 4-5 минути. Проблема на баба ми беше, че пусна микровълновата на точно 3 минути и за това не се получи. Това е просто максималното време на работа на фурната, това не значи, че ще продължи толкова. Пускате го и стоите като статуи до фурната. Повярвайте ми, по-добре 4-5 минути за пуканки, отколкото 2 часа за манджа!

И сега най-важното, докато стърчите до микровълновата не си мислете глупости, а слушайте. Първо ще започне пукането да звучи като изстрели от картечница, после ще се поразредят. Когато между две пукания има по-голяма разлика от 3-4 секунди, вече са готови. Ако са повече от 5-6, вече сте ги изтървали! И не забравяйте като извадите пакета да го друсате във всички възможни посоки, че да се разнесе солта. Наздраве!

  1. 8 отговора към “Пуканки на микровълнова”

  2. От Никола Овчарски на Feb 22, 2010

    И аз така правя – чакам да намали пускнето на няколко секунди 🙂

  3. От zico на Feb 22, 2010

    Преди да се пристъпи към пукането на пуканки е добре да се загрее микровълновата. Това става като напълните съд с вода (например) часа и я пуснете за 2 мин. на максимална мощност. Така остават по-малко неопукани пуканики 🙂

  4. От semmy на Feb 24, 2010

    Хихихихии, аз знам как се пукат пуканки. Още от първотот ми пукнато пакетче замина новата ми микровълнова. От бяла, стана кафява :))) та имаше и пушек в кухнята и коридора хихихи

  5. От DynaMITKO на Mar 9, 2010

    хах, това за водата е страхотна идея. А какво би станало ако чашата и пуканките се загряват едновременно?

  6. От Георги на Sep 2, 2010

    Кажи как се правят и тия домашните де с пликовете от вестник

  7. От stylius на Mar 19, 2011

    Здравей,
    За най-добър резултат нагласи микровълновата на 3-4 минути и ги следи, когато останат 4-5 секунди между пуканията, спри го.

  8. От Петър на Nov 1, 2011

    Моята баба я е страх от микровълновата и все ме кара аз да и пукам 🙂 И да си загрее водата не смее. Предполагам, че се притеснява, че не вижда как става греенето. Няма пламък, няма загрят котлон, който да почувства 🙂

  9. От Стойчо на May 17, 2012

    Преди да направите каквото и да е било размачкайте пликчето обилно. Така ще се разнесе застиналата само в една час на плика смес от сол и масло. По този начин ще се разнесе по-равномерно.

Коментарите са забранени.