Завръщане в бъдещето

July 2nd, 2008 Публикувано в Софтуер

Не, не става дума за филма. Просто отново се завърнах на Vista. Не веднъж съм казва, че предпочитам Linux, но професионалните ангажименти ме задължават да ползвам и Microsoft-ска операционна система. Проблема беше, че за да рипна видеотата от конференцията на тема Софтуер с отворен код, трябваше да използвам Windows XP. Нямаше друг вариант просто. Нито под Linux, нито под Vista има работещи драйвери за камерата, с която се засне събитието.

За това си направих цялостен бекъп на Vista-та и с един замах на XP диска си я затрих. Сложих XP-то, свърших, каквото трябваше да се свършва, но за съжаление не ми остана време после да върна по-новата OS. Около 2 седмици буквално се мъчих с това XP. Да, леко беше, но не е нещо което да не се постига лесно с малко тунинг на Vista-та. Както и да е, днес ми остана малко свободно време и се завърнах към по-добрия Windows. Докато хората още спорят кой е по-добър – аз отдавна вече съм отписал единия участник.

Друг проблем, който срещнах при връщането си назад във времето – загубих си пощата. Уж си направих бекъп, но нещо не беше приет добре от Outlook Express. Ползвах POP3, не ме питайте защо, не мога да ви отговоря. Добре, че Vista има отлични опции за бекъп и всичко се възстанови. После вече тотално мигрирах на IMAP, което си е с пъти по-удобно. Сега каквото и да се случи, знам, че няма да ми замине пощата. Надявам се само да не се налага пак да ползвам морално остарели операционни системи.

Коментарите са забранени.