Пак проблеми с Глобул

December 17th, 2009 Публикувано в Мизерии, Разни

Преди време споменах за един случай при прехвърляне на телефона ми от Networx на мое име. Тогава нахраних предишния си работодател, за което не бях прав. Вината си беше единствено и само на Глобул, така че моите извинения към Networx. Тогава случая беше такъв, че при подписване на договора ми с Глобул не е сложена дата, само номер на договора и подписи. От Networx тогава оправиха нещата, след като им дадох копието на моя договор. Глобул са сложили някаква дата при тях, за да тръгне услугата нормално на мое име. Естествено това не ми прави договора валиден, освен това в никакъв случай Глобул нямат право да променят условията по договор, по който съм се разписал, без мое съгласие. Но тогава нещата тръгнаха нормално, за това направих компромис в името на добрия тон и с цел да използвам услугите им, от които съм доволен.

Сега реших да прехвърля телефона в друга група и знаейки, че отскоро имам договор с Глобул за определен срок (въпреки, че не се знае коя е стартовата дата), попитах дали ще има проблем с това. Имам и друг телефон отново на Глобул, на който му изтече договора и сега ползвам услугата месец за месец. Ако има проблем с не-толкова-валидния ми договор, щях да пусна другия си телефон в групата. Естествено отговора на търговския представител на мобилния оператор беше отрицателен, така че смело подписах документите за прехвърляне към групата.

Миналия месец ми излезе сметката за втория телефон на стойност над 130лв, при средни месечни сметки под 40лв. Няколко пъти видях телефона си отключен и въведени някакви символи на екрана от притискане на бутоните. Помислих си, че съм набрал някого и така е станала космическата сметка, така че я платих. След седмица ми пристигна фактурата и в нея сметката си е пак толкова, само че има близо 100лв неустойки за предсрочно прекратяване на договор. Тук имаме следните проблеми:

  1. Как съм прекратил предсрочно договор, който никога не е бил валиден?
  2. Защо ме излъга търговския представител на мобилния оператор?
  3. От какъв зор ще ми добавят задължение от един договор към сметката на друг телефон?

Естествено аз бях избързал и бях платил вече сметката – ще ми е за урок – вече нищо не се плаща преди крайната дата! От Глобул няма шанс да ми върнат парите, за това се обърнах към собствениците на другата група да говорят с мобилния оператор и търговеца който ни излъга да си оправи бакиите. За радост това взе, че се случи, без да пускам в сила най-големия си коз – това, че договора никога не е бил валиден. Сега тези близо 100лв ще служат за аванс на следващите сметки в групата. Няма да ми ги върнат, но поне следващите няколко месеца няма да плащам сметка за телефон.

Това е втория гаф на Глобул спрямо мен в рамките на 1 година. При следващия мисля да прехвърля единия си телефон към друг оператор. Гадно е, защото съм доволен от услугата на мобилния оператор, явно обаче нещо в обслужването им куца. Дано да няма други изцепки и да продължаваме да сме си верни.

  1. 8 отговора към “Пак проблеми с Глобул”

  2. От Красимир на Dec 17, 2009

    От скоро си прехвърлих фиксирания пост на Globul Home и за сега съм закачен за 2 години с тях. Мобилният обаче доволно си е закачен към бонусите безкрай на VIVACOM, които учудващо добре се справят като мобилен оператор 🙂

    Но това с неустойките, атачнати към другия ти договор е грубиянско. Ти определено можеш да се похвалиш с търпение към идиоти за разлика от мен 😉

  3. От mar4eto_mih на Dec 18, 2009

    Относно услугите на мобилния оператор, който е Globul, съм доволна, но открай време страдам от тяхното обслужване. Мислех си, че само аз съм недоволна, но се оказва, че има и други потърпевши като мен. Дерзай! Между другото не го казвам с лоша умисъл 🙂

  4. От stylius на Dec 18, 2009

    Ами то и аз не го разказах това с лоша умисъл, просто споделям. Иначе съм търпелив, защото знам, че импулсивните реакции не водят до нищо добро. Ако бях скочил с кофите, щеше да ми коства тази сума със сигурност.

  5. От Plamen на Dec 21, 2009

    Деба, само главоболия, добре че не съм на Глобул, не че “другите” са цвете де, ама като знам и Мишо кви батаци имаше с тях …

    Хубаво е да има конкуренция!

  6. От Красимир на Dec 23, 2009

    @stylius но със сигурност импулсивните реакции водят понякога до промяна, която не бихме имали сили да осъществим в друг момент 😉 Аз си действам импулсивно. Понякога за това ме цакат, друг път – аз ги цакам 😛

  7. От Виолета Димитрова на Nov 12, 2010

    През 2008 година сключих едногодишен договор с Глобул, като номера ползваше мой познат. След няколко месеца той ме уведоми, че не иска да ползва вече тази сим карта. Посетих офиса на Глобул /аз също съм им клиент с друга сим карта/. От там ми обясниха, че независимо че картата няма да се ползва за останалите месеци дължа неустойка в размер на месечната такса за всеки оставащ месец от договора.

    Тъй като съм техен клиент с плащането на месечната си сума за моята сим карта, автоматично съм плащала и таксата-неустойка за въпросния договор. След повече от една година разбирам че все още продължавам да плащам неустойки за всеки месец, тъй като било нужно месец преди 7 ноември 2009 да прекратя договора. А нямах нито предизвестие, нито телефонно обаждане че този срок наближава и че ако подам предизвестие договора ще се продължи с още една година. Примирих се, нали въпрос на договор е щом съм го подписала, значи трябва да се съобразя с техните изисквания.

    И така продължих да си плащам сумите към двете карти. Служител ме уведоми, че по принцип трябвало да получа прозвъняване. Очаквах че през следващата 2010 ще получа такова и ще съм наясно кога е въпросния месец за да прекратя договора.

    Изненадата ми бе голяма, когато месец ноември плащайки сметките си, служителка ми каза: имате едно автоматично подновяване, ако се бяхте явили на подновяването и бяхте подписали договора, можеше да получите безплатен телефон. Попитах за подробности и се оказа, че онзи договор който плащам две години ще продължавам да плащам и трета.

    Въпроса ми е: защо като лоялен клиент /ползвам и домашен телефон/ не получавам известия или прозвънявания за да зная че договора изтича и че трябва да го прекратя в срок от 1 месец.

    Защо получавам всякакви реклами като СМС-си, а не съм уведомявана за преподписване на договор? Защото се получава така че в забързаното време което живеем плащаме сметки за нещо което не ползваме.

    И защо компания Глобул ми телефонират за да ме приканят за нова тяхна програма, а не ми звънаха веднъж за тези години да ме известят че договора ще бъде подновен автоматично, ако не се явя да преподпиша или съответно откажа договор.

    Или пък да ми звъннат с грижа за потребителя и да ме попитат защо две години плащам обезщетения, а не ползвам картата? Обобщено се интересувам доживотно ли ще плащам тази неустойка? Сега помня догодина ноември месец да отида да спра въпросния договор, но дали ще го помня още една година? И догодина никой няма да ми се обади или изпрати писмо-уведомление и аз пак ще заплащам неустойки и за следваща година …

  8. От stylius на Nov 13, 2010

    Здравей Виолета,
    искрено ти съчувствам за проблемите. Уви, няма да те уведомят да си прекратиш договора, защото това ще означава по-малко пари за тях. Такава е политиката явно на тази фирма – да смучат колкото се може повече, без оглед какво това струва на потребителя. Съжалявам.

  9. От Лили на Sep 5, 2012

    Да се обединим срещу тези изроди. Вчера разбрах, че БТК без мое знание са ми подновявали три години договора и сега им дължа 600 лева за интернет, който не ползвам.

    Само обща атака срещу компаниите, монополизирали пазара и пазещите ги политици може да ни оправи!!!

Коментарите са забранени.