Фатален ден!

November 13th, 2009 Публикувано в Автомобили, Мизерии

Петък 13-ти все пак се оказа фатален… за Volvo-то! Още от далече забелязах нещо бяло по задните фарове на Volvo-то, а то се оказа, че просто червеното липсва. Приближих се, огледах се и видях патрулен автомобил от другата страна на улицата. Попитах ги какво става и ми обясниха всичко.

S7302135

Хлапе, набор ’89, се направил на пич и одраскал 2 коли, след което се забил право в моето Volvo, което беше паркирано пред нас, на улица Студентска. Удара е бил толкова силен, че въпреки ръчната спирачка, моят автомобил се е отместил поне метър напред и е уцелил още едно Пежо 205. Господата полицаи ми написаха констативен протокол и отидох все пак на кафето, но Volvo-то хич не беше красива гледка по центъра. След това със Смърфа тръгнахме към застрахователя.

S7302137

След оглед, установените щети са следните: Потрошен заден десен фар, счупена на две места задна броня, откъснато парче от ламарината, която държи бронята, огънат преден капак на двигателя, очукана предна броня и огънат заден десен калник. Последното е толкова дребно, че едва го забелязахме, но това не значи, че не се е получило. Сами можете да си направите изводите от снимките.

S7302142

При Застрахователите се оказа, че полицая не е попълнил правилно адреса на произшествието. След всички разписани документи взех констативния протокол и тръгнах да търся отново патрулиращия. Къде да го намеря? Естествено реших да попитам в КАТ. Офиса на ЛевИнс е до ДАШ-а, т.е. на края на града. КАТ е по цялата дължина на града, точно на другия му край. След връзка с полицая по радиото се оказа, че е застанал да патрулира съвсем близо до офиса на ЛевИнс – по международното. Та, направихме няколко тигела през града.

И сега остава надеждата да дадат някакви пари от ЛевИнс, то че трябва да импровизирам в ремонтите е ясно, но се надявам поне част да ми покрият. Ще видим.

  1. 5 отговора към “Фатален ден!”

  2. От Plamen на Nov 13, 2009

    Ммм, много кофти Стайлиус!

    Мен ако питаш, избягвай да паркираш там (не че има много варианти де)!

    Сульо и пульо вече има книжка и кара ли кара, е и бели прави освен това!

  3. От Цвети Алуркова на Nov 16, 2009

    Искрено съчувствие, от опит знам как боли.Аз самата имах болезнен случай – края на Февруари, началото на Март беше паднал голям сняг и аз не можах да изкарам колата си, защото нямаше как да премине през преспите.Трябваше да изчакам да се стопи поне на половина, че да излезе – така де имаше над половин метър сняг, а под него лед. Колата ми просто остана “арестувана” на улицата където живея.Но добри хора от чистотата се загрижили за несъбраният три дни боклук и решили да пратят УАЗ-ката (която е 4х4) да се погрижи за чистота ни, но не и за разчистването на улицата, което също бе тяхна работа.И така преминавайки покрай колата ми, камиона влязъл в коловоз от лед и се унесъл право вурху нея! Пътувайки към ПТП-то замислях как ще се разправям с шофьора, но като пристигнах и видях възрастен мъж (човека просто си е изпълнявал поставената му задача) да се овайква покрай колата-дори той трудно понасяше гледката от смазани врати и натрошени стъкла.Добре че беше каското, че иначе трудно си представях колко щеше да ми глътне ремонта. Пожелавам ти бърз и евтин ремонт, важното е че не участват и хора в злополуката!

  4. От stylius на Nov 16, 2009

    Ами не участвах аз, иначе не е като да няма участващи, винаги има поне един! За щастие нищо му няма. Всъщност, винаги съм си мислел, че ако ми се случи нещо такова, ще размажа виновния, но сега хлапето беше толкова наплашено, че не можех да му направя нищо по-лошо от това, което сам си е причинил. Даже напротив, започнахме да се шегуваме с полицаите и бяхме доста ухилени. Честно казано нямам голям избор, или ще приема забавната страна, или ще се сдухам и ще псувам месеци наред. Предпочетох първото, пък ако ще да ми струва повече, отколкото ще ми платят. Volvo-то е важно за мен, то не е просто кола, но за него резервни части има, за човешкото тяло – не!

  5. От Адриана Бонева на Nov 17, 2009

    Sorry Стели!
    За любимата кола, е като за любимата жена 🙂

    Важно е, че няма друго …
    Дано имаш Каско!!!

    https://kurier-bg.net/

  6. От stylius на Nov 18, 2009

    Nope, нямам. Разчитам на гражданската на хлапето да оправни поне нещо. А, чак като любимата жена не е, все пак 5 хилки не е трудно да се намерят за друго Volvo 850. Само дето не се знае дали четирибуквието ми ще залепне така както за това.

Коментарите са забранени.