OpenFest Русе, подготовката продължава

October 16th, 2009 Публикувано в Евала!

Подготовката за OpenFest-а е в разгара си. Плакатите и флаерите са поръчани, залата в университета е осигурена. Имаме планове да излъчваме на живо и в момента работим по въпроса. Ако всичко мине по план ще успеем, благодарение на Nbis.

Междувременно поръчах два безжични микрофона от Ebay, които вече пристигнаха. Това ще позволи на лекторите да са по-свободни да се разхождат и в същото време пак да говорят на микрофона, за да записваме звука. Това беше препъникамък до сега, тъй като университета не разполага с достатъчно мобилни микрофони.

Робас този път надмина себе си. Адски съм доволен от дизайна на плаката и флаера. Имаше няколко варианта, от които някои ми харесваха повече от другите, но всичките бяха доста по-раздвижени от предишните години. Всъщност, ето го самия плакат.

Плакат OpenFest Русе 2009

Хелоуин тиквата вдъхва малко забавен елемент, без да става прекалено несериозно. Да си призная бях скептично настроен за тази идея, преди да видя плаката. Добрата реализация ме успокои. Така самия плакат става по-шарен и интересен. Браво на дизайнерката!

Междувременно можете да се присъедините към Групата на Русе LUG в Google, където обсъждаме всичко около феста. Така ще сте в час с организацията и ще ставате свидетели на нещата в момента в който се решават. А защо не и да си кажете мнението по някой въпрос.

Освен спонсорство за текущи разходи, тази година OpenFest-а се радва и на доста широка медийна подкрепа от вестник Бряг, Списание Ю и интернет порталът RuseInfo.net. Отделно искам да благодаря на всички, които слагат препратки в блоговете и сайтовете си. По всичко личи, че празника на софтуера с отворен код става все по-популярен и интересен.

  1. 8 отговора към “OpenFest Русе, подготовката продължава”

  2. От СкручЪ на Oct 28, 2009

    Спомени я, де, спомени дизайнерката ;]
    Иначе днес имаше статия и в Утро за грамотата.

  3. От stylius на Oct 28, 2009

    Дизайнерката е Робас, даже стоя на една пейка с нея на последната блогерска бира 🙂 Блог няма, само портфолио на адрес: https://www.robas.info

  4. От Poznai koi на Oct 29, 2009

    Vsiaka godina edno i sa6to: edni zabludeni govoriat gluposti na drugi zabludeni, i 2 te strani si viarvat bezkoristno. Tova si e 4isto sektantstvo.

  5. От stylius на Oct 29, 2009

    @Poznai koi (предполагам г-н Коцев),
    Няма нищо сектантско в това да ползваш свободен софтуер, напротив, да те карат да плащаш и да си верен – това вече звучи маниакално. 🙂

  6. От Poznai koi на Oct 29, 2009

    Oo brat niama da vodim spor star kolkoto sveta. Samo ideiata 4e dava6 bezplatno KnowHow-a si v pisaneto na svoboden software te pravi gladen i bezraboten.

  7. От Красимир на Oct 30, 2009

    Хехе. Имаме се closed source advocate и тук вече 🙂
    При това и такъв, който не уважава труда на Кирил и Методи. Най ми е било писач на софтуер…

  8. От ¦•••SHERIFA•••¦ на Nov 1, 2009

    О-о-о, сестра, другият път да си пуснеш FlexType 2K или stylius да вгради Kredor-а за такива като сестрата.

    Poznah koq, успехи следващият път иначе.

  9. От Kaloyan на Nov 2, 2009

    @Poznai koi – коментари си ги е оставила докато си switch-вала между прозорците на skype и gepime.Изобщо не си се замислила какво пишеш.

Коментарите са забранени.