Блог… Всичко е комуникация

October 9th, 2009 Публикувано в Разни

Предния уикенд не успях да си почина много, но пък си струваше. Присъствах на едно обучение за блогъри, на които съм технически координатор.

Обучение за блогъри не ви звучи като място, на което бих отишъл нали? Все пак пиша в такова нещо от близо 3 години и съм се публикувал и в няколко други блога и дори списание. Е да, ама се оказа, че има и аз какво да науча. И се възползвах.

Всъщност научих повече от това, което каза шефа ми, отколкото от самото обучение, но времето и мястото съвпадат, така че се брои. А самото обучение затвърди иначе моите знания относно какво е това блог, какви са правилата за списването му и т.н. Друг е въпроса, че не ги спазвам, това не означава, че не ги знам. Сега просто беше момента, в който ми се припомниха.

Блог Обучение


Темата на обучението беше “Блог… Всичко е комуникация”. Водеше се от Анджела Иванова – основател на NGINNO. По всичко личеше, че тя самата се възползва максимално от възможността да води това обучение и да научи още и още за блоговете. Похвално е. Хвърлих един поглед върху нейния блог, доста добре е структуриран, по всички писани и неписани блогърски правила. Сега остава да го пусне в джунглата, наречена Интернет.

Блогъри

По време на самото обучение, новите блогъри поискаха да покажем няколко примера за добри корпоративни или фирмени блога. Уви, не успяхме да дадем такъв пример, нито аз, нито Анджела (която иначе беше отлично подготвена). Фирми с блогове – има няколко, но всички са безлични, всички просто преразказват прес-съобщенията си. Сякаш хората, които списват тези блогове се страхуват да се покажат. Социалния елемент е това, което прави блога популярен. Да, нека пишат за новите си продукти, вероятно са интересни, но чрез блоговете хората искат да опознават повече хората, които стоят зад дадена фирма. За това Бого Шопов беше разказал по време на P2P конференцията за един фирмен блог, който получил най-голямата си популярност когато шефа на фирмата публикувал снимки от ваканцията на семейството си.

Всъщност ще се радвам някой да ме поправи и да посочи фирмен блог, в който има и социални елементи. Наистина искам да видя повече такива.

  1. 5 отговора към “Блог… Всичко е комуникация”

  2. От Method-X на Oct 27, 2009

    А защо не мога да намеря блога й 😕 🙂

  3. От stylius на Oct 28, 2009

    Ами тя самата не го популяризира. Дори не е отворила още достъпа до него. Обеща скоро да го направи. Тогава и ще я линкна.

  4. От Адриана Бонева на Oct 28, 2009

    Стели, имам и по-хубава снимка, но поне съм в кадър. Сега ми се падна – да те нападна:)
    Шегичка …
    Хайде да се потрудим по-усилено върху моя блог, че както е тръгнало ще стана баба … Твоят ми хареса и ще поискам някои неща.
    А що се отнася до обучението – за мен, беше едно ново и голямо предизвикателство!
    Благодаря и за добавянето в “Приятели”.

  5. От stylius на Oct 29, 2009

    Няма проблем. Казвай каквото мога, ще помогна. Съжалявам, че така се получава, но настройката на един блог отнема време. Моя съм го дялал в продължение на 2 години и половина и още ми хрумва да попроменя нещо.

  1. 1 Обратни връзки

  2. Oct 13, 2009: Принос към блоговете. в Блог на Богомил "Бого" Шопов

Коментарите са забранени.