Смяна на антивирусни

September 29th, 2009 Публикувано в Мизерии, Софтуер

След като инсталирах Windows 7, вярното ми AVG Free започна да изневерява. В смисъл работеше си, само че не докладваше на операционната система, че си е обновило дефинициите и постоянно Windows ми напомняше, че не съм защитен. Вярно, че мога да го изключа, ама що да е така. За това се реших да мигрирам към антивирусната спечелила второто място на теста, който направих преди година за безплатни антивирусни програми. Пък и скоро излезе нова версия на Avira, беше идеалния момент да я пробвам.

Еми какво да ви кажа, работи си, но едно нещо я прати от второто на може би последното място от антивирусните в онзи списък. Avira взе, че направи 10 години на пазара и това е идеален момент за малко маркетинг, в което лошо няма. Идеята е много добра – 10 години безплатен антивирусен продукт. Ако купите платения за 1 година, ще получите 10 месеца безплатно обновяване до общата цифра от 22 месеца. Евала за добрата идея, само че аз нямам намерение да купувам поне за момента. Така че игнорирах предложението.

Проблема е, че Avira не престана да ми го предлага отново, и отново, и отново, всеки ден. Всеки ден ми излиза по един поп-ъп прозорец да ми предложи да се възползвам от 10-те безплатни месеца. И AVG имаше рекламка на платената версия, но малка, ненатрапваща се и се вижда само като се отвори контролния панел на антивирусната, за да се пусне някоя задача ръчно. Иначе всеки ден си сканираше и се обновяваше във фонов режим, без да ме притеснява с нищо.

И така, взе, че дойде датата 29-ти Септември, когато Microsoft пуснаха официалната първа версия на техния нов безплатен антивирусен софтуер – Microsoft Security Essentials. Видях новината докато бях на работа и си помислих, че ще го пробвам като се прибера. За малко да забравя, добре, че беше Avira-та така добра да ми напомни, че е гаден адуер и е време да я разкарам. Така че минавам сега на Microsoft-ския продукт. Тук поне успокоение ми е, че няма платена версия, която да се опитват да ми продадат с гадни изкачащи прозорци.

  1. 8 отговора към “Смяна на антивирусни”

  2. От Peter на Sep 30, 2009

    Скоро ще четем как си захвърлил и си се завърнал на Авира-та.

    От личен опит – AVIRA е най-добрата на пазара.

  3. От Цветелин Павлов на Sep 30, 2009

    🙂 Аз съм доволен от есеншълса… Но при антивирусните има една уловка: като кажеш “държи се добре, не ми пречи” и може да значи, че не работи… 🙂
    Виждал съм я всичко на всичко веднъж да изтрещи – с вируса на халмарк…

  4. От Димитър Димитров на Sep 30, 2009

    И аз минах по абсолютно същия път, само че, след Avira-та инсталирах Avast.И все пак снощи инсталирах решението на Microsoft, но засега не мога да се изразя обективно.Иначе е крачка напред от страна на Microsoft, към по-доброто представяне на компанията след така лелеяния провал на Vista.

  5. От Mihail Velikov на Sep 30, 2009

    za momenta pone ot BitDefender sym nai-dovolen 🙂

  6. От stylius на Sep 30, 2009

    BitDefender има безплатен само скенер, който не пази, само чисти. А напоследък го раздавам сравнително честен, без много много кракнат софтуер.

    Пешо, не казвам, че не са добри. Ама този поп-ъп дето искача така с “купи си…”. По последни данни ad-ware се броеше към зловредните програмки, а не към полезните.

  7. От Красимир на Oct 1, 2009

    Най-добре без антивирусна. Питайте Шерифа ! 🙂

  8. От ¦•••SHERIFA•••¦ на Oct 3, 2009

    M$: https://www.technews.bg/info.php?id=14350

    Avira Pop-ups бозите: https://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=91110&view=findpost&p=1020836

    Повечко търсене :|.

    How to hack software and run a trial program forever: https://bit.ly/trialforever

  9. От MixMan на Oct 30, 2009

    И аз съм с Есеншълса от капъл оф дейс. Лека е. Ще видим колко пази.

Коментарите са забранени.