OpenFest Русе 2009 – Потвърден

September 11th, 2009 Публикувано в Евала!, Постижения

Тази година не успяхме да направим междинна конференция на тема свободен софтуер, но OpenFest ще има. Аз отново ще съм част от организационния комитет, като вече действам яко по задачите. На първо време уговорихме залата, в която ще се проведе събитието – отново ще е зала 101 във Корпус 2 на Русенския Университет “Ангел Кънчев”. Академията ще е един от главните спонсори на събитието за трета поредна година и общо 4-та в историята феста. Този път връзката бе осъществена не от Нетуоркс, а от Цветелин Павлов, който помогна, въпреки симпатиите си към Microsoft.

Естествено преди да се преговаря за зала, трябва да е ясна датата на събитието. От Ruse LUG си харесахме уикенда на 31-ви Октомври и 1-ви Ноември. Това ще е петия ежегоден фест и поради юбилейния му характер решихме да го направим не един, а цели два дни. Ще видим отзивите, може и занапред да го правим така.

На този фест и аз ще бъде лектор, няма да съм само зад кулисите. При това с цели две лекции. С едната смятам малко да хейтвам за сметка на Linux, а с втората ще дам примери за успешно ползване на приложения с отворен код в бизнеса. За момента плана е и двете лекции да са в първия ден (31-ви Октомври), но все още не е напълно готова програмата и са възможни размествания.

Естествено входа ще е свободен отново, като финансирането ще е основно от спонсори. Ако някой от вас иска да спонсорира, няма да го отпратим. Иначе повече новини както винаги ще има на официалния сайт на събитието: https://ofrousse.net/.

  1. 3 отговора към “OpenFest Русе 2009 – Потвърден”

  2. От Калоян К. Цветков на Sep 11, 2009

    Браво! А Halloween парти ще има ли 😉

  3. От Красимир на Sep 12, 2009

    Задължително! Това беше страхотна идея. Аз лично ще се постарая за Toussaint вида си 😉

  4. От ¦•••SHERIFA•••¦ на Sep 12, 2009

    Тиквички не обичам, за разлика от тикви :|.

    По Blog Posting-а на stylius: ш’се постарая да съм там.

Коментарите са забранени.