OpenFest-а в Габрово

June 9th, 2009 Публикувано в Евала!, Ревю

Пропуснах да пиша за него, но по-добре късно, от колкото никога. Както и да е, проведе се повече от успешно или поне повече от колкото очаквах. Мислех, че ще има само шепа фенове, но като отидох там осъзнах колко съм се излъгал. Самата организация беше на много високо ниво. Това им е първия OpenFest и имаха Wifi в залата (ние в Русе имахме чак на втория) и освен това имаше кафе и напитки за през почивките (ние в Русе нямахме такива екстри). Въобще едно голямо Браво от мен.

Лекциите бяха малко на брой (едва 5 като не включваме откриващите и закриващите обръщения на организаторите), но за това пък интересни и най-важното – качествени. Имаше за всекиго по нещо – за начинаещите се обясни що е това Linux и има ли то почва у нас, за програмистите имаше лекцийка относно Ruby on Rails, за компютърджиите имаше представяне на професията системен администратор. Имаше и лекция за свободата онлайн и алтернативния протокол за моментни съобщения – XMPP, по-известен като Jabber.

Въобще трябва да си призная, че доста подцених тоя OpenFest, може би защото им е първия, може би защото знам колко трудно се организира от цял екип, а в Габрово го правеха само двама. В крайна сметка всичко беше перфектно и съм адски доволен, че присъствах.

Разбира се, подобно на нас и пичовете от Габрово си направиха видеозаписи на конференцията, като отново са една крачка пред нас – качеството на видеото е страхотно. За пропусналите можете да изтеглите видео, аудио и слайдове от следния адрес: https://hades.erihon.com/OpenFest-Local/Gabrovo-2009/

  1. 2 отговора към “OpenFest-а в Габрово”

  2. От Красимир на Jun 11, 2009

    Приветствам организаторите на OpenFest Габрово за добре свършената работа!

  3. От Dean на Jun 20, 2009

    Добре са се представили момчетата, БРАВО!

Коментарите са забранени.