Ограмотен

May 21st, 2009 Публикувано в Евала!, Постижения

Днес в Аула 2 (същата в която провеждахме OpenFest-овете) се състоя награждаването на най-добрите студенти от факултета по “Електротехника, електроника и автоматика”. Почти всички там бяха отличници или първенци по състезания и олимпиади, наред с тях за наградите бях и аз. Просто в неделя се състоя едно състезание по мрежи на което бяха поканени всички записали курса, както и външни лица, беше с отворени врати и за всички участвали имаше по нещо.

Няма да лъжа, издъних се яко на това състезание. Просто очаквах нещо по-различно. Предлолагах, че като е състезание по мрежи ще има малко събнет-инг, малко ръчкане на техниката (там ми е силата, пред черно-бялата конзола), но уви, беше тест, свързан със CISCO оборудването, а аз на тестовете принципно съм слаб. Така и не стигнах до втората част, в която само първите 4 (от общо 9 човека) вече човъркаха рутери и суичове. Всъщност разликата в точките е твърде минимална, за да го нарека пълен провал, но и достатъчно голяма, за да съм леко разочарован от себе си. Явно трябва да чета повече.

Както и да е, нищо не направих на състезанието, но на награждаването ме имаше нареден до всичките тези отличници и първенци. По-интересното в случая е, че аз дори не съм студент в истинския смисъл на думата. Прекъснал съм преди 3 години и чакам още удобен момент да продължа образованието си. Но това не пречи да имам грамота от Русенския Университет, пък била тя и за различен факултет, от този в който учех.

Грамота!

Всъщност искам да изкажа едно Евала на доц. д-р инж. Михаил Илиев и това, което е направил с организацията на всичките тези фирми, даващи награди на студентите. Ето това е едно признание за това, че са си налягали парцалите вместо да се напиват както правех аз навремето. Наградите може да са малки, но повдигат морала и показват, че се забелязват усилията.

  1. 2 отговора към “Ограмотен”

  2. От LordDoskias на May 21, 2009

    Ти пък изобщо не правиш впечатление на човек, който е ходил да се напива ;п

    Иначе относно теория VS практика – ето к’во ми каза един CCIE – “Да конфигурираш квото и да е е лесно, стига да знаеш принципите на работа”. Защото и в Juniper, и в Cisco, и във force10 routing протоколите работят по един и същ начин – този на RFC-тата, като изключим някакви собственически доработки – и ти като знаеш кво е area в OSPF, AS в bgp (това само като пример) е лесно да видиш командите просто в дадената документация 🙂

  3. От Красимир на May 21, 2009

    Честито батка. Сега е време да ти направим снимка с нея и да те сложим в Hall of Fame на Ruse LUG 😉

Коментарите са забранени.