Приключения във Велико Търново

April 28th, 2009 Публикувано в Забавление, Отмора

Освен конференцията, града разполага и с доста други интересни обекти и не случайно е много по-голяма туристическа атракция пред Русе. Първото, което ми направи впечатление са тесните улички с голям наклон. И няма как иначе, все пак града е разположен на три хълма.

Друго нещо, което не може да остане незабелязано са огромните порции манджа в ресторантите. Цените са като в Русе, но грамажите са от 1.5 до 2-пъти по-големи. Там малката пица е колкото голямата в Русе, така че ви препоръчвам, колкото и да сте гладни, да не си поръчвате от големите им пици. Или нещо друго, за което имате избор малко или голямо.

Още нещо ми хареса в града – момичетата. Там я няма тази мода да се мацондрят с фон дьо тен и да слагат очила, закриващи половината им лица. За разлика от Русе, където това е едва ли не задължително за момичетата, там са доста по-малко такива, а останалите си ходят с лек грим или WYSIWYG :). Определено ако се загледа човек ще види доста красиви Търновки.

След края на P2P конференцията, останах още един ден за разходки и релакс. И определено си заслужаваше. За разлика от дните на конференцията, в които валеше, моя ден за почивка беше перфектен. Беше слънчево, не много горещо, а бе по поръчка си беше. Възползвах се от възможността да се поразходя по главната улица и да посетя отново Царевец. Определено изживяването там е много по-различно от това, когато бях хлапе и ходех с учителки разни. За съжаление колкото и да ме описват като сладкодумен в блога, сега няма с какво да опиша вълнението от катеренето по камъните на старата столица. Ако някой от вас се навие да отиде до там, билета от Русе е само 8 кинта, така че просто свиркайте. Ще отида пак с удоволствие. А ако нямате време или възможност да посетите скоро Велико Търново, можете да погледнете малко снимки от Царевец.

  1. 5 отговора към “Приключения във Велико Търново”

  2. От Method-X на Apr 28, 2009

    Радвам се, че ти е харесало родното ми място 😉 Аз съжелявам, че не се самоорганизирах и не дойдох на конференцията… Даже време за едно кафе не намерих ;(

  3. От Филип Филипов на May 8, 2012

    Най-добрият ресторант в България е в Търново – Щастливеца, но единицата. Другите не са толкова добри. Който обаче отиде до Търново трябва да хапне в Щастливеца с гледка към конниците.

  4. От Кремена Младенова на Jul 16, 2012

    За мен Търново без всякакво съмнение е най-красивият град в България. Няма друго такова място, което да очарова с история и красота. Точно малките криви улички, качените една върху друга къщи са ми любими. За съжаление, в последно време го презастроиха, но пък сега има вече и модерните неща в града.

    Между другото, исках с любопитство да видя снимките ти от Царевец, но албумът не съществува вече.

  5. От stylius на Jul 16, 2012

    Здравей Кремена. Съжалявам за линка, сменен е вече и снимките са отново достъпни. 🙂

  6. От Кремена Младенова на Jul 18, 2012

    🙂 така е по-добре

Коментарите са забранени.