Стига с бомбардирането на Google!

April 12th, 2009 Публикувано в Мизерии

Започна да ми писва от бомби. То не беше сайта на правителството със “провал”, то не беше сайта на Соломон Паси с “простак”, че сега идва реда на сайта на модна агенция Визаж с “олигофрени”. Нарочно не включих линкове, не смятам да съм от сапьорите. Просто е тъпо за всяко мнение различно от това на група блогъри да ги заривате със SEO техники. Това показва само какво стадо овце има наистина сред блогърите. Някой казва “Хайде да да заложим Google бомба на еди-кой-си” и всичко живо се втурва да слага линкове с глупости. Да не говорим за факта, че както си четеш някоя публикация и изведнъж напълно в разрез с темата се вижда следния текст “Между другото знаете ли, че Visages според мен са Олигофрени?” Не защитавам нито Соломон Паси в изказването си по RE:TV, нито Евгения Калканджиева, напротив. Просто с тези действия показвате колко прави са хората в изказванията си!

  1. 3 отговора към “Стига с бомбардирането на Google!”

  2. От Intel на Apr 12, 2009

    С теб мислим еднакво, но всъщност е хубаво единството между блогърите, стига да е за нещо, за което си струва, а не някаква модна къща…

  3. От Ico на Apr 13, 2009

    За мен пък са най-виновни от гугъл, че им е толкова поддатлива системата на подобни манипулации.Това с бомбата е само един от най-елементарните примери за качеството на информацията, ако разчитате на “вездесъщия” гугъл.

    Това, че станаха монополисти направо уби всичките предимства, които предлагаха първоначално.

    С начина по който захранват и дресират това животно наречено “СЕО” направо удрят дъното.Не че има лошо сайтовете да са кадърно, разбираемо и ясно направени, но реално СЕО-то отдавна не е основно за това. По ми прилича на един куп похвати за затвърждаване на монопол в момента. И по-лошото е че се опитват някои да го изкарат това “нормално”, “логично”, “неизбежно”….абе направо стандарт.

    На практика пак се получи това, което беше и преди да има гугъл, и което гугъл за известно време подтисна, а именно – купуване на първите позиции в резултатите от търсенето и следователно насочване на посетителите не към най-точните за тяхното търсене резултати, а към такива резултати за които е платено.

    Затова призива на Стайлиус за “Стига…” си остава само пожелателен докато в гугъл я има възможността за манипулация по този начин и наоколо има хора с пари и без много морални задръжки, които биха се възползвали и биха провокирали подобни действия.
    Или просто хора с познания и неприязън към нещо, каквото и да е то.

    Може би скоро няма да я има тази възможност, както изчезнаха с времето, поне като ефект “линк фермите” и много други черношапчести СЕО похвати, но за мен поне, истинско “СТИГА!” ще бъде, когато се каже “ДА!” на алтернативите на гугъл (недай си боже комюнити базирани и п2п търсачки – защото “хората го правят по-добре” или поне биха могли.)

    Амин 🙂

  4. От Николай Николов на May 16, 2009

    Никога не бих подкрепил подобни кампании.Още при първата спорих доста с личности със блогове и сайтове и те ме убеждаваха, че това е правилното решение. Агрументи липсваха при повечето, т.е. те го правиха, защото еди кой си го бил направил … Така тръгва стадото, само овчаря се сменя от време на време.Това само доказва колко лесно манупулативни личности сме и нищо повече, уверявам ви че някои изкарват и дивиденти от стадния протест!

Коментарите са забранени.