Newsflash!

April 11th, 2009 Публикувано в Забавление, Отмора

Често ме питат “Какво правиш?” или “Какво става с теб?” и отговора обикновено е един и същ “Ми, нищо, все същото сиво ежедневие – вкъщи, на работа, бира с приятели. Нищо особено не се случва!” Е, тази седмица сякаш си наваксвам за всичките тези месеци, в които съм давал този отговор. На първо място вече съм безработен. Да, Stylius вече не е в Networx! Какви са причините за да взема това решение не са важни, важното е, че дойде момента в който и аз да си кажа “Стига!” Всъщност, ако не знаете това само ще ме учудите, два дни след като вече не съм част от екипа на интернет доставчика, вече целия град знаеше, а съм казал на двама-трима приятели само. Когото срещна по центъра ме питаше “Защо така се получи!”. Дори по едно време започнах да си мисля, че са съобщили за това по някоя радио станция, която не следя. Не знаех, че едно такова действие ще има такъв голям отзвук. Може би го очаквах донякъде, предвид, че не само аз си тръгнах от там и с това практически не остана никой от “старите кучета” в отдел поддръжка, но не и толкова рано след случката.

Както и да е, за сега мисля да си почина малко, да си събера мислите и да разпусна от напрежението събирано толкова дълго време, след което ще започна да се замислям за някаква работа. Сега ще се хвана да прочета някоя книга, да пооправя малко в апартамента, да се видя с приятели, които не съм виждал даже с години. Все неща, за които досега просто нямах време.

Ден след случката с напускането ми имах още една възможност да опъна Volvo-то на дълъг път, извън пределите на град Русе. Трябваше да отида до едно селце на име Славяново, близо до Плевен, за да прибера баба ми. Всичко беше точно според изчисленията, нямаше изненади от автомобила. Дори разбрах, че свако ми имал мечта навремето да си купи такова Volvo, само че директно от Швеция. Разбира се идеята е била разходка до там и връщане с нов автомобил. Жалко, не са успели, но аз наследих тази мечта.

Друго ново около мен е, че одъртях. На 10-ти Април имах рожден ден, като получих доста интересни подаръци, но най-много се накефих на факта, че почти всички приятели дойдоха да ме уважат в Old Fashion Club. Събрахме се сравнително много хора и се надявам и на тях и им беше поне наполовина толкова забавно, колкото беше за мен. Адски се радвам, че дойдоха толкова много хора, на които държа. Снимките естествено можете да видите в галерията ми.

Ден по-късно пък празнувахме годишнина от създаването на Ruse LUG. Събрахме се сравнително малко LUG-ери, но пък беше забавно. Събирането беше в Радилон, към които имам малка забележка – прекалено са им големи порциите. Не искам да звучи като скрита реклама, напротив. Поръчваш си нещо и ти носят пълна чиния с която се надуваш и нямаш място да опиташ друго от менюто. Отделно се надявам да са си направили правилно сметката, защото цените са смешни за тези грамажи, не знам от какво печелят хората и се надявам да не затворят скоро.

Това е, за сега са само 4 дни кучебийстване. Ако се случи още нещо интересно, ще ви държа в течение.

  1. 4 отговора към “Newsflash!”

  2. От Кольо на Apr 24, 2009

    Здравей Стилияне,
    Тъкмо четях с интерес из блога ти, и в тази статия видях кога си роден. Поздравления, макар и със закъснение 🙂
    Аз също съм на 10-ти април, и не знам какво разбираш ти под “одъртял”, ама аз станах на 41 🙁
    Хубавото обаче на този ми рожден ден беше, че целият ден бях на SEO конференция 2009, където много се изкефих на цялото мероприятие, научих и нови неща и се запознах с разни хора. Много як подарък беше това за мен. Надявам се, че и ти си прекарал добре. Успех с новото ти начинание, каквото и да е то!

  3. От Адриана Бонева на Oct 28, 2009

    Резил 🙂
    Вече работиш в Еконт Експрес и трябва да знаеш, че “едно селце на име Славяново, близо до Плевен” е град! Провери в Контесата, ако не ми вярваш.

    Хайде, не се сърди – ти ще ни учиш да блогваме, а ние – старите кучки от Компанията, ще те научим на други работи 🙂

    И никога не се коси за възрастта :)Нямаш представа колко си млад …

  4. От stylius на Oct 29, 2009

    Хм, не знаех това. Иначе и за работат в Еконт вече не е вярно и не мога да проверя вече нищо в контесата, но пък ти можеш и ще ме поправяш :).

  1. 1 Обратни връзки

  2. Jul 15, 2009: book | Beat Pro

Коментарите са забранени.