Носталгия по геймдизайна

December 25th, 2007 Публикувано в Отмора, Програмиране

Реших да разчистя рафта със стари дискове, като запазя важните неща от тях и хвърля бланките. Общо взето нещата които ми се ще да запазя се събират на 1 DVD, а имах над 100 CD-та с всякакви глупости. На едно от тези CD-та открих сорсовете на 4 игрички, които с мои приятели бяхме правили в далечната 2001-ва година. Разбира се в днешно време тези игри изглеждат направо грозно (не че тогава бяха кой знае какво) и за това реших да им направя лек редизайн. Сега са качени на този уебсайт, за да могат не само авторите да им се насладят.

Игрите са:

  • Stylius Rasing Championship (SRC) – Расинг игра от “птичи поглед”. Има 9 трасета за състезания. Поддържа самостоятелна игра или двама играчи на един компютър. Може да се играе отделно трасе или шампионат.
  • Evil Pacman – Поредния Pacman клонинг, само че този път в по-зъл вариант. Има само 5 нива но и те са достатъчно сложни за начинаещите.
  • Demolish – Автодуел за двама играчи. Всеки има отделно возило, въоръжено с къртечница и пехотни мини.
  • Deathmatch – Игра тип “улови знамето” за двама играчи. Разделена е на 7 рунда с по 5 флага. Който пръв улови 5 флага за дадения рунд го печели. Накрая победител е играча с най-много спечелени рундове.

Надявам се и вие да се забавлявате с тях така, както аз се забавлявах да ги правя преди време.

  1. 1 отговор към “Носталгия по геймдизайна”

  2. От Иван Домусчиев на Oct 19, 2012

    Абе нещо пакмана не тръгва на моя компютър. Може ли да е заради това, че съм с Линукс или нещо друго трябва да се направи?

Коментарите са забранени.