Първоаприлско

April 2nd, 2009 Публикувано в Забавление

1-ви април на всеки е известен с шегите и майтапите си. Аз лично не успях да излъжа много хора, за това пък посъбрах малко шегички от Интернет.

Вероятно всички сте видели YouTube вчера. Дали с краката на горе или с главата надолу, вие си изберете, факт е, че трябваше да гледаме тубата на обратно.

YouTube на обратно!

Следващата шега си е мое дело. Обявих, че новото име на Сдружение Русенци за Свободен Софтуер (СРСС) става Сдружение Свободен Софтуер Русе (СССР). Нямам намерение да преразказвам, вижте самата публикация. Сложил съм скрийншот, защото не знам още колко ще се помещава на сайта на Ruse LUG.

СССР!

Шегата, че Интернет ще се рестартира също стана доста популярна. Глобалната мрежа работи без прекъсване от 70-те години на миналия век и един профилактичен рестарт няма да й се отрази зле, даже напротив, очаква се количеството СПАМ да намалее значително. Повече за рестартирането на Интернет можете да откриете от източника на новината: SitePoint

Не липсваха зевзеци и сред Linux средите. Появиха се новини от рода на това, че Ubuntu ще се пренапишат Linux адрото под Mono платформата. Програмистите знаят какво означава това – все едно ядрото на Windows-а да стане DotNET. Друга шега е, че ще има Compiz и за Windows в резултат на общите усилия на Microsoft и Novel. Още Linux шегички можете да откриете на адрес: https://www.stefanoforenza.com/linux-april-fools-2009/

Кой каквото ще да казва, най-големите майтапчии са Blizzard. Всяка година те ни сервират не 1, а цели 3 шеги по толкова достоверен начин, че ако не знаеш датата със сигурност ще захапеш въдицата. Тази година малко изневериха на любимите на всички панди, но това не прави шегите им по-малко интересни. На първо място е новия герой в Diablo 3 – Архивника. Старчето е на една плюнка живот, но това не му пречи да завлече със себе си и някоя и друга гадина. Следва новата танцова бойна система във WoW. Ако не можете да решите кой е по-добър с магии или мечове, вече можете да потанцувате. И накрая върха на сладоледа – мишмаш от StarCraft и Voltron прави… Terra-tron. Това не мога да го опиша, просто трябва да го видите.

Сигурен съм, че съм пропуснал доста шеги, все пак мрежата е необятна. Ако сте се натъкнали на нещо интересно, пишете да се позабавляваме заедно.

  1. 2 отговора към “Първоаприлско”

  2. От Красимир на Apr 3, 2009

    Хах, то хубаво и шеговито време е настанало. Най-голямата шега, която чух на 1-ви е, че кризата нямало да сполети България 🙂

  3. От Над на Apr 5, 2009

    Аз не успях да излъжа никого.. А тубата си я гледах като си обърнах лаптопа наобратно 🙂

Коментарите са забранени.