Приключи OpenFest 2008 в Русе

November 30th, 2008 Публикувано в Евала!, Забавление

Още една успешно проведена конференция в актива на Ruse LUG, Networx-BG и РУ “Ангел Кънчев”. Но с какво ще се запомни този Open Fest и какво ще го разграничи от “просто поредния”? Доста са нещата. Например за пръв път имаше представители на медиите, които заснеха репортаж и взеха интервюта от някои лектори и водещия. Залата беше доста позапълнена, това е най-посещаваната конференция, организирана от Ruse LUG. Също така има рекорден брой попълнени анкетни карти с обратна връзка от посетителите. Сега броя попълнени карти е по-голям от общия брой принтирани за предното събитие. Лекциите бяха добре поднесени, като дори чисто техническите неща бяха обяснени на сравнително смилаем за неразбиращите. Почти всичко вървеше по-добре от заплануваното.

Разбира се, имаше и недостатъци – бюджета беше доста оскъден и беше насочен главно за реклама (нещото липсващо на предните събития). Това направи невъзможно щамповането на традиционните за Ruse LUG рекламни тениски. Естествено опитахме да “замажем” положението с промоционални карти за безжичен достъп, осигурени от Networx-BG, но и тук се поиздънихме. Не ги обявихме отначало и първите двама трима, които трябваше да получат такива заради интересните си въпроси си заминаха преди да успеем да им ги дадем. Но най-големия недостатък беше, че въпреки всичките ни усилия, пак не успяхме да се вместим във времето, обявено в програмата. Просто някои лекции бяха доста увлекателни, а за други имаше доста въпроси. Две лекции преди края вече се движихме с един час закъснение.

В крайна сметка съм предимно доволен от събитието и от организацията. До последния момент имаше въпросителни относно някои неща. Примерно интернета беше потвърден буквално в деня преди самия фест, а анкетните карти ги направих часове преди началния час. Пак на време се сетих. Освен това събитието вече е история, но това не означава, че работата спира до тук. Тепърва ще се рипват видео записите на лекциите, ще се качат презентациите в сайта на феста и също така явно на мен се пада честта да прегледам анкетните карти. Дори като гледам тази вечер няма да има много работа за през нощта в офиса, та ще ги започвам от сега. Едно нещо е сигурно – все повече и повече хора се интересуват от решения с отворен код и на все повече хора им е интересно това, което правим. Това е най-големия стимул, който можем да имаме, за да продължаваме напред и да ставаме все по-добри.

  1. 7 отговора към “Приключи OpenFest 2008 в Русе”

  2. От stylius на Nov 30, 2008

    В публикацията споменах за репортаж от Регионалния Телевизионен Център в Русе. Ето я и самата публикация: Ползването на интернет и мобилни телефони застрашава сигурността на личните ни данни.

  3. От Калоян К. Цветков на Nov 30, 2008

    Организацията беше супер, е се получи един много добър OpenFest 😉

  4. От Plamen на Nov 30, 2008

    Моето мнениет е, че се получи добре. На предните издания не съм присъствал и няма как да сравнявам, но се надявам да присъствам на бъдещите.

  5. От Borislav Georgiev на Nov 30, 2008

    Kак съжалявам, че не можах да дойда…

  6. От stylius на Dec 4, 2008

    Явно лекцията на Бого Шопов е предизвикала най-голям интерес. Дори в репортажа по новините се говори почти изцяло за следенето.


    РРТВЦ: 29 ноември 2008 – OpenFEST 2008 Русе from Kaloyan Tsvetkov on Vimeo.

  7. От Plamen на Dec 6, 2008

    Нормално,
    и на мен ми беше доста интересно.
    Все пак става въпрос за личния живот на хората и как той вече не е съвсем личен 🙂

  8. От Красимир на Dec 14, 2008

    Hmmm. Всички лекции бяха интересни 😉 Не липсваха и малко издънчици ама кво да се прави. Следващият път – още по-добри! Качени са и готови за гледане вече всичките клипчета. Започвам да качвам и презентациите.

Коментарите са забранени.