Безжичен ад!

November 14th, 2007 Публикувано в Софтуер, Хардуер

Един от проблемите на Open Fest-а беше липсата на безжичен интернет в залата. Както обикновено става, от два стола бяхме на земята. Единия избор беше безжичната мрежа на https://www.networx-bg.com/, но не можехме да пуснем мрежата в тази на университета, така че сигнала беше от отсрещния блок и беше слабичък. Другата възможност беше университетския интернет, като дори бях достатъчно любезни да ни създадът акаунт с който да ползваме интернета. Е да, ама в заветния ден нашата мрежа не се хващаше навътре в залата, а клетката на университета беше забила…

По-късно видях малко по-силен сигнал на мрежата на https://www.networx-bg.com/ и реших да опитам все пак да се свържа. За съжаление безуспешно. Два дни по-късно опитах пак с много по-силен сигнал (85%) и пак ударих на камък. Мрежата се открива, уж се свързвам към нея и нищо. В крайна разбрах от къде идва проблема. Тъпите Broadcom Wireless-и. Какви ли не магии правих, така и не успявах да се свържа.

На следващия ден това вече ми беше като фикс идея да го оправя. Много мразя да имам нещо, което да не мога да ползвам по предназначение. Поразрових се малко и попаднах на една адски малка, но полезна програмка писана на Python. Става дума за WiFi Radar. Ето и един скрийншот:

screenshot-wifi-radar.png

Програмката върши отлична работа, закача от раз и има адски много възможности за настройка на Wireless мрежата. Ползвам я вече от няколко дена и още не съм открил недостатък. Enjoy!

Коментарите са забранени.