Възхода на Stylius.NET

November 12th, 2008 Публикувано в Мрежата, Ревю

От началото на месеца блога ми има доста стабилно посещение. Само за 10 дни, от началото на месеца, блога ми има над 2500 посещения. Разбира се, най-голяма заслуга за това има публикацията Държавата се гаври с учениците, но само за няколко дни, докато беше “свежа”. След това се отчитат двойно повече посещения дневно от средното за предходните месеци.

Според статистиката, 77.71% от трафика на блога ми идва от референтни сайтове – тоест, някой посещава интересен сайт, клика на линк и влиза в моя блог. Доста по-малък е процента на посещенията от търсещи машини – 13.96% и едва 8.3% пишат директно stylius.net в адресната лента на браузърите си.

От тези цифри става ясна успешната кражба на трафик от различни сайтове, за това реших и аз да пораздам малко трафик на останалите. За целта освен линкването в публикациите ми, ще увелича малко и блогрол-а. Там до момента се помещаваха или хора, които познавам лично, или хора от IT бранша, чиито блогове са се доказали с времето.

Всъщност не само броя посещения ме накараха да взема това решение. Цялата работа започна от един разговор по Skype с посетител на блога. Той ме накара да се замисля, че там някъде в мрежата има доста други интересни и заслужаващи внимание блогове. Разбира се, ще бъда внимателен в подбора в блогрола, защото ако линк-на всеки, страничната лента ще стане предълга.

Ако искате да сте в моя блогрол, трябва да притежавате блог, който:

  • Е интересен и увлекателен. Да не се пише само за да има нещо, а да има смисъл в публикациите. Ако пишете неща от рода “снощо се напих”, запазете ги за микроблогове, като edno23.
  • Се обновява сравнително често. Поне по една две публикации на месец, повече вече са плюс. Няма да линкна забравени от бога и автора си блогове.
  • Не прекаляват с Flash и GIF анимациите. Блога се определя по съдържанието, а не по това колко яки са картинките в него. Изключение са само блогове за забавни снимки.
  • Спазва стандартите и лицензите. Пиратското съдържание е голям минус за блога Ви. А спазването на Web стандартите показват, че ви е грижа за блога.

Линкването на stylius.net не е задължително. То е въпрос на личен избор и нито аз, нито никой друг има правото да Ви го налага. Ако ме линкнете няма да увеличи шанса за обратен линк, нито ще го намали, ако нямате препратка към мен. Освен това имайте предвид, че не гарантирам никакви посещения за месец или нещо подобно към ваш блог. Всеки е свободен да клика където си иска и не съм аз човека, който ще принуди посетителите си да посещават когото и да било.

Коментарите са забранени.