Един успешен ден – 11.11

November 12th, 2008 Публикувано в Евала!, Разни

Малко са дните като този, в които мога да кажа, че наистина е станало нещо запомнящо се, а не са част от сивото ежедневие. Тук няма да говоря как би изглеждал моя свеж ден, не, рядко се включвам в такива инициативи. Ще Ви разкажа как мина този ден.

Станах сравнително късно и след душ заминах директно на работа. Колко късно можете да прецените сами, след като започвам работа в 17:00. Първото нещо, което направих в офиса е да проверя за новини относно залата за Русенския Open Fest 2008. Имаше такива и най-после можех да съобщя на приятелите от Русе LUG, че залата е потвърдена. След което мобилизирах няколко човека със задачи около организацията. Например – Красьо подготви официалния анонс на събитието и дори го публикува на доста места (RSS четеца ми се запълни с една и съща публикация). Теодора (Робас) ще направи плакат, който да разлепим по улиците. Дори направих първи стъпки по уреждането на Интернета в залата по време на OpenFest 2008, все още няма нищо сигурно, но ще направим възможното.

Освен нормалните задачи в офиса, успях да открия едно доста коварно зафлудване в мрежата. То е известно от няколко дни, но все не успявахме да го локализираме. В крайна сметка проблема беше взет предвид и ще бъдат предприети мерки – подмяна на устройства. Това пак трябва да се направи, но поне вече знаем от къде идва проблема и ще насочим усилията си натам.

Накрая помогнах на един колега да настрои рутер, по телефона. Въпреки, че не изглежда много трудно, смяната на фърмуер и настройка под конзола не е нещо, което се прави на сляпо. В крайна сметка резултатът е налице – работещ рутер с модифициран фърмуер и настроен под конзола. Явно толкова до болка са ми познати тези рутери, че им знам вече и кътните зъби.

В крайна сметка се прибирам към 01:00 сутринта и моят ден още не е приключил. Да видим още какво може да ми се случи…

Коментарите са забранени.