Светлина

November 1st, 2008 Публикувано в Автомобили, Разни

От днес, до края на Март всички трябва да управляват МПС-тата си с включени къси светлини дори и в светлата част на денонощието. Тоест включвате фаровете и не ги спирате докато някой не ви излъже на 1-ви Април. Те новите автомобили си ги спират като се изключи контакта от ключа. Друг е въпроса с някои по-стари руски машини.

По този случай реших да си направя малка профилактика на светлините на Volvo-то. Знам от известно време, че задните габарити не работят. За да замажа положението до сега включвах фаровете за мъгла, които включват допълнителен ред светлини от задната част на автомобила. До сега ми се разминаваше, но като знам сега как са завардили патрулките, това едвали щеше да продължава дълго.

В крайна сметка се оказаха просто изгорели крушки. Всичко се оправи с едно разхождане до OMV, където оставих 4.20лв за 4 броя нови крушки. Поставянето им беше елементарно дори за първокласник – не са нужни никакви инструменти. И след като ударих и една автомивка (на която чаках ред около час и половина), задницата на 850-ката доби доста приветлив вид през нощта.

Та, Вие, ако все още не сте включили фаровете, направете го сега. И си направете инспекция на светлините. КАТ-аджиите вардят.

Коментарите са забранени.