За мача с Италия

October 12th, 2008 Публикувано в Мизерии

Честно казано вече се замислям дали да съм поддръжник на националния ни отбор. Ще видим с Грузия какво ще направим, тогава им давам последен шанс да докажат, че заслужават моите симпатии.

Сега за италианците – мачът се доиграваше от 48-мата минута (просто първото полувреме беше 47 минути). И двата отбора играха неубедително и неорганизирано. Никой не търсеше гола, просто чакаха края на мача заради удобния и за двата отбора резултат и по 1 точка. По-лошото е, че и нашите футболисти не играха на ниво. Атаките разчитаха на параболични центрирания, като нападателите не се бореха за топката, а очакваха италианската защита случайно да я пропусне. И така всичките ни атаки. Честно казано една атака по земя щеше да бъде пълна изненада за защитата им и вероятно щеше да доведе ако не до гол, поне до някаква опасност пред вратата на италианците. Губехме топката още в центъра, като най-зле се представиха хората, които трябваше да изграждат играта, като Мартин Петров и Стилиян Петров. Въобще единствената причина, че не ни вкараха гол и успяхме да откраднем точката беше, че Италия дори не гонеше победата. Те играха по-зле и от нас. Това не беше отбора, спечелил световната титла преди 2 години.

По-тъпото в случая е, че явно коментаторите са гледали някой друг мач. Пример едно, съдията държи жълт картон, който ще покаже на италиански футболист и коментатора след малко изцепва нещо от рода на “напълно възможно е това да доведе до жълт картон”. Друг пример – нашият Мартин Петров никакъв го нямаше в мача. Няма и помен от предишната му форма, когато никой не можеше да го спре по левия фланг. След много загубени топки, чак към 70-тата минута коментаторите казаха, че Мартин явно не е в перфектна форма. Ихаа.

А сега за коментарите след мача. News.bg написа:

Пред 40-хилядната публика отборът ни показа перфектна защита и позволи на “адзурите” да спечелят само 1 точка след двете си поредни победи в групата.

Хайде стига, те дори не гонеха повече. Лошото е, че и ние не направихме нищо, за да им вземем и това. Истината е, че играта на Италия можеше да ни донесе победа с малко по-голямо желание. Ние не спечелихме 1 точка. Ние загубихме 2!

Всички интервюирани футболисти, заедно с треньора напомниха, че това е световния шампион. Да, бе! Ако имаха такава игра и преди 2 години, нямаше да вземат и 1 точка в групите на първенството, камо ли да спечелят финала. Това, че е отбор на една държава, не значи, че и сега са на това ниво. Само половината стартов състав е бил на първенството преди 2 години. Сега просто си почиваха. И нашия отбор не искаше да им прекъсва дрямката. Въобще играта ни вчера можеше да се определи с една дума – порнография. И ако беше само нашия отбор така, кво да направиш. Но когато и другия отбор не си дава много зор, е просто грях да не го накажеш.

Коментарите са забранени.