Майкрософт България Съпорт!

October 9th, 2008 Публикувано в Мизерии, Софтуер

Пак ще хейтвам, а само как мразя да го правя! Вчера ми се наложи за втори път да се свържа с поддръжката на Редмъндския гигант, или по-точно с Българския клон. Първия път останах впечатлен от дружелюбното професионално отношение, като човек занимаващ се със поддръжка мога да го оценя. Но този път вече не мога да не ги нахраня. При опит да ги набера номер 0800-1-5555 получих следния отговор: "Номерът е достъпен от мрежата на БТК!". Кратко точно и ясно – все едно ми казаха "Заври си го отзад!". Първия път го превъзмогнах, в стария офис имахме телефон на БТК и си ги набрах. Но сега… Сега като не съм абонат на конкурентите какво? Не заслужавам поддръжка ли? За софтуер, за който съм платил?

Как може дори E-On, които толкова храним напоследък в офиса, да са достатъчно умни и досетливи, че да изберат номер с код 0700, който е достъпен за всички, а Microsoft България да са на 0800? И най-тъпото е, че нямат форма за контакти или някакъв посочен e-mail адрес! Имат само някакви troubleshooter-и и един посочен телефон. Демек или стани роб на БТК или се спасявай сам!

След близо половин часово лутане из сайта им, реших да се обърна към поддръжката на HP, които макар и да нямаха посочен телефон за Българския си клон, имаха доста подробна форма за контакт, в която си зададох въпроса по всички правила на етиката и уважението. И макар вече близо 24 часа да няма резолюция по моя въпрос, получих автоматичен отговор на писмото, че е получено и ще му бъде обърнато внимание. Евала! Въпроса не е спешен, ако беше – пиратски Windows версии във всеки тракер. Исках само да задам конкретен и точен въпрос, като за съжаление трябваше да го направя към производителя на машината, а не към компанията писала софтуера. А въпроса беше свързан със самата операционна система. Благодаря Ви, M$, че не ми свършихте работа, дано не се налага никога да опирам отново до Вас!

  1. 2 отговора към “Майкрософт България Съпорт!”

  2. От Красимир на Oct 9, 2008

    Microsoft имат фиктивна поддръжка или по-скоро емулация на такава и са супер профани. Отнасят се към клиентите си, които си плащат с недоверие, което е в разрез с какъвто и да е P.R.

    Не ги понасям и не мисля някога да се обърна отново към тях колкото и много да ми потрябват.

  3. От Калоян К. Цветков на Oct 21, 2008

    Не мисля, че има изречение в което може да използват едновременно думите “поддръжка” и “Майкрософт” 😉

Коментарите са забранени.