Грешка U006 при софтуерен ъпдейт на Kindle 4 (Non-Touch)

June 21st, 2012 Публикувано в Ръководства, Софтуер, Хардуер

В най-общи линии тази грешка означава, че сме си хакнали Kindle-а и на Amazon това не им допада. Не знам дали ъпдейтва нещо по фоновите изображения или просто ги проверява, но е факт, че ако опитаме да обновим Kindle 4 (Non-Touch) с официален ъпдейт и видим тази грешка, ще трябва да върнем промените и чак тогава да обновим. Следните инструкции ще сработят само ако за хакването е ползвана моята публикация “Да разкараме рекламите от Kindle 4 (Non-touch)“. За други публикации не гарантирам, че ще сработи. Принципа си остава същия, преглеждаме какво сме променили при хакването и възстановяваме промените. След успешен ъпдейт, ще трябва да се хаква наново.

Как става? Първо трябва да се свържем към Kindle-а. Ето инструкции: SSH свързване към Amazon Kindle 4 (Non-Touch)

След като имаме изградена сесия с операционната система на Kindle-а, пишем следното:

 1. Да получим права за писане върху основната файлова система на Kindle-а. Първоначално тя е заредена с права само за четене.

  # mntroot rw

 2. Да презаредим клиентската файловата система Kindle-а.

  # mount /dev/mmcblk0p1 /mnt/base-mmc

 3. Изтриваме пренасочването към нашите снимки. Важно е да знаем, че тук не трием папка, а само връзка, за това няма нужда от предварителен бекъп.

  # rm -Rf /mnt/base-mmc/opt/amazon/screen_saver/600×800

 4. Възстановяваме оригиналните изображения в първоначалния им вид

  # mv /mnt/base-mmc/opt/amazon/screen_saver/600×800.old /mnt/base-mmc/opt/amazon/screen_saver/600×800

 5. Изтриваме фалшивите файлове, които пречат на рекламите да се обновяват

  # rm -f /var/local/adunits
  # rm -f /mnt/us/system/.assets

 6. Възстановяваме рекламите в първоначалния им вид

  # mv /var/local/adunits.old /var/local/adunits
  # mv /mnt/us/system/.assets.old /mnt/us/system/.assets

След тези манипулации трябва да рестартираме в нормален режим и да обновим Kindle. Веднъж като софтуерния ъпдейт е успешен, трябва да започнем процедурата по хакването отначало.

 1. 2 отговора към “Грешка U006 при софтуерен ъпдейт на Kindle 4 (Non-Touch)”

 2. От Таня на Jun 29, 2016

  Много изписани неща, от които нищо не разбирам, но съм склонна да пробвам на моя Кindle … има само един проблем, че е Touch. Дали може да Ви помоля да напишете такива подробни указания за моята книжка, за да се отърва от рекламите? Благодаря предварително.

 3. От stylius на Jun 29, 2016

  Здравей Таня,

  Това с хакването за да се махнат рекламите е старо вече, на няколко години. В момента има много по-лесен и официален вариант, който работи на всички Kindle устройства. Трябва просто да пишеш на Amazon, че рекламите не работят в България и те ще ти ги махнат. Можеш да ползваш този линк за контакт с Amazon:
  https://www.amazon.com/gp/help/customer/contact-us

  Възможно е да се опитат да те накарат да платиш разликата в цената между Kindle с реклами и такъв без, но трябва да им отговориш, че не искаш рекламите защото не работят у нас, а не поради друга причина.

  Успех.

  Стилиян

Коментарите са забранени.