АБВ Уведомител за Chrome!

May 31st, 2010 Публикувано в Програмиране, Софтуер

Може би най-популярната българска уеб електронна поща е АБВ, аз самия ползвам акаунт там откакто помня, че има Интернет. От известно време има разширение за популярния браузър Firefox, но доста хора питаха за такова и за Chrome, а до сега не беше налично. За това аз се заех.

Отначало използвах API-то на АБВ, за да може браузъра да ми показва дали имам непрочетени писма, но после пуснах леко бъгавата версия публично чрез twitter. След като Нет Инфо.БГ АД ретуитнаха информацията за разширението се ентусиазирах и изчистих грешките и добавих няколко нови функционалности. Това не е официално разширение, но все пак се надявам да е полезно на тези, които ползват Google Chrome браузъра и имат поща в АБВ.

AБВ Уведомител за Chrome

Самото разширение представлява иконка, стояща вдясно от адресната лента, върху която се появява цифра, показваща броя непрочетени писма. Преди да заработи нормално разширението, трябва да се въведат потребителско име и парола за достъп до АБВ пощата. При щракване на иконката на разширението, директно се отваря входящата папка в АБВ поща и може да се видят писмата.

Надявам се разширението да е полезно, имам още няколко идеи за развитие, след което смятам да го публикувам в директорията с разширения за Google Chrome. За момента можете да го свалите от моя блог. Ако имате идеи за нова функционалност или откриете проблем, моля свържете се с мен или пуснете коментар, за да можем заедно да подобрим това разширение.

Изтегляне на АБВ Уведомител за Chrome: ABV_Notifier_0.crx

 1. 76 отговора към “АБВ Уведомител за Chrome!”

 2. От Teodor на Jun 1, 2010

  Много готино, поздрави !
  Може да направиш и за няколко други пощи 😛

 3. От Чо :) на Jun 1, 2010

  Bug report:
  Ако потребителското име е трибуквено, бутона [Запази] в настройките не е активен.

 4. От Чо :) на Jun 1, 2010

  function validate() {
  if (document.getElementById(“username”).value.length > 2

  🙂

 5. От stylius на Jun 1, 2010

  Обновил съм го до версия 0.8.1, в която този проблем е оправен. Вече може да има потребителски имена и пароли с по 3 символа. Преди това минимума беше 4 символа. Също така вече има проверка за интервала за проверка дали е число между 1 и 99. Enjoy!

 6. От Чо :) на Jun 1, 2010

  Благодаря 🙂

  П.П.
  Пощата ми е от 2000г.

 7. От sotiroff на Jun 2, 2010

  Здрасти!
  Много яка добавчица си направил – това беше едно от малкото неща, които ми липсваха в Chrome.
  Инсталирах разширението успешно на LinuxMint, Windows7 и XP – eдинственият проблем, който имам за сега е с една 64-битова седмица! Дава ми грешка: “Invalid value for ‘permissions[1]”
  Надявам се да има разрешение 😉

 8. От stylius на Jun 2, 2010

  Здравей sotiroff,
  Това permissions[1] e нова функционалност в браузъра Chrome, позволяваща показване на системни съобщения. Под ново имам предвид от няма и седмица. Опитай да ъпдейтнеш версията на Chrome-a и кажи дали пак има същия проблем.

  BTW за разработката на разширението аз също ползвам 64-битов Windows 7, така че на теория трябва да работи.

 9. От sotiroff на Jun 2, 2010

  10x Ъпдейтнах Chrome и стана!
  Остана само проблема с квадратите в поп-ъпа вдясно: https://dox.bg/files/dw?a=fbb17c937c
  Аз по принцип го държа изключен, но може някой да иска да го използва 😉
  Еваларка Stylius, упер си го направил това разширение – много радва!

 10. От stylius на Jun 3, 2010

  Радвам се, че ти е полезно. Колкото до маймунките, вероятно проблема е с енкодинга в самия Chrome. Писал съм на разработчиците и съм завел бъг, но за момента нямам решение на този проблем.

 11. От sotiroff на Jun 9, 2010

  Между другото… липсва ми единствено опцията за кошчето в “папките за изключване” 😉

 12. От stylius на Jun 9, 2010

  Ъпдейтнал съм разширението до версия 0.9 в която е възможно да се изключи и кошчето 🙂

  Също така има обработка на грешките, ако има проблем ще се появи системно съобщение с грешка и насоки как да се избегне. Това естествено ако не са изключени системните уведомления от опциите! Enjoy!

  За версия 1.0 съм замислил поддръжка на до 10 акаунта в АБВ Поща (сега е само 1) и редизайн на страницата с опциите (с помощта на външен дизайнер, че аз на ставам). Ако имате други предложения съм насреща. Не се ангажирам със срокове!

 13. От sotiroff на Jun 10, 2010

  Железарка! 🙂

 14. От Ивайло на Jun 12, 2010

  Здравей!
  Доста полезна добавка, поздравление!
  Ще има ли възможността, да се добавят повече от една пощи за в бъдеще!
  Успех!

 15. От stylius на Jun 12, 2010

  Да, планирал съм възможност за проверка на до 10 пощи за следващата версия, но тя ще се окаже с най-много промени спрямо предишната от колкото до сега и за това не се ангажирам със срокове. Когато стане, надявам се скоро.

 16. От blue10 на Jun 12, 2010

  Много полезна добавка, поздравление!

 17. От Павел Влъчков на Jun 22, 2010

  Много полезна добавка, благодаря и успехи!

 18. От Никола Овчарски на Jun 28, 2010

  Ще се пробва

 19. От Никола Овчарски на Jun 28, 2010

  Разни квадрати излизат https://www.imageplace.eu/images/kvadrati.jpg

 20. От Stylius на Jun 28, 2010

  Това е известен проблем с текущата версия на Chrome. Тествано е с Developer версиите и там си излиза нормално, така че при някой от следващите ъпдейти на самия браузър този проблем няма да го има. 🙂

 21. От Никола Овчарски на Jun 28, 2010

  ОК 🙂 На мен не ми пречи, ама да докладвам 🙂

 22. От Stylius на Jun 28, 2010

  Мерси за което. Ако намериш други нередности свиркай. 🙂

 23. От alskdf на Jun 30, 2010

  Здравейте!
  Може ли да се направи така, че да проверява няколко пощи в абв?
  10x

 24. От Stylius на Jun 30, 2010

  Запланувано е за версия 1.0 на разширението, но не се ангажирам със срокове. Вероятно скоро ще може. 🙂

 25. От Mari на Jul 1, 2010

  В работата си го изтеглих, обаче вкъщи не мога, не знам защо. От компютри нищо не разбирам, общо-взето, дали имате идея защо не става? Не ми се отваря разширението…

 26. От Stylius на Jul 1, 2010

  Здравей Mari,
  за съжаление мога само да гадая за причината поради която разширението не работи при теб. Една от възможните причини е, че разширения се поддържат отскоро в браузъра Google Chrome и точно това разширение ползва последните функции, които са в браузъра буквално от около месец. Това, което мога да препоръчам е да инсталираш последната версия на Chrome и тогава да направиш нов опит с разширението. Дано помогне. Успех.

 27. От Mari на Jul 1, 2010

  Аз самата не се разбрах 🙂 Преинсталирах пак chrome, но не се получава. Трябва ли да изтегля някакво конкретно разширение от тези, които браузерът предлага? Ако ти е досадно да отговаряш на лаишки въпроси, няма проблем… Ще пробвам пак, много ми е нужно, за да не си проверявам постоянно кутията. Благодаря предварително.

 28. От Mari на Jul 2, 2010

  И тук – много благодаря за помощта, вече работи перфектно.

 29. От Никола Овчарски на Jul 4, 2010

  На мен лично би ми било по-удобно да има опция като се появи уведомение за ново писмо, да се маха след 3 секунди примерно. А не всеки път да цъкам хикс или да ги изключа 🙂

 30. От stylius на Jul 5, 2010

  Честно казано и мене ме дразни адски това. Само че няма такава възможност за тези уведомяващи гадинки. Ще опитам да измисля нещо по въпроса.

 31. От Дамян Станчев на Jul 5, 2010

  Когато ми излиза notification ми излиза на маймуница. Ако може да направиш версия която да се казва “ABV Notifier” а не “Уведомител за ABV”.
  Благодаря!

 32. От stylius на Jul 5, 2010

  Да, това е известен бъг, но не в разширението, а в Chrome. Тествах го във версия за разработчици и е оправено, така че при някой от следващите ъпдейти на Chrome ще излиза на кирилица.

 33. От Георги на Jul 8, 2010

  А да имш предсава защо като в опции запиша името и паролата и се опитам да вляза ми пише грешна заявка?

 34. От stylius на Jul 8, 2010

  Здравей,
  нямам идея защо ти го дава това. Можеш ли да ми пратиш скрийншот и/или copy+paste от това което ти дава? Контактите са ми горе в менюто. Мерси предварително.

 35. От stylius на Jul 22, 2010

  Проблема на Георги се дължи на бъг в разширението, който не позволяваше да отваря входящата поща при ползване на специални символи в паролата. За това съм обновил разширението до версия 0.9.1 в който е оправен този проблем. Enjoy!

 36. От Асеновград на Aug 15, 2010

  Добра добавка, би допаднала на доста потребители като се има на предвид че тази поща е най-популярната във България.Лично аз не я ползвам активно, заради това че не може да се настрои с mail клиенти като Mozilla Thunderbird например, основно досега ползвах dox.bg, но сега и това намаля след като сложиха ограничението от 50mb на файл.

 37. От stylius на Aug 15, 2010

  Реално погледнато, Gmail е доста по-напред от ABV, предвид големия обем и почти никакви ограничения. Даже самия Gmail може да импортира през POP3 писма от други пощи. Но АБВ-то си се ползва още, дори им се кефя с носталгия. Там ми е първата и най-стара в момента пощенска кутия. Лошото е, че често я забравям, за това и направих тая добавка за Chrome, повече на мене да ми напомня, пък ако и на другите ако е полезна, лошо няма. 🙂

 38. От Chrome6 на Aug 22, 2010

  stilius защо не публикуваш abv уведомител в Google разширения за Chrome. При синхронизиране разширения abv уведомител не се синхронизира.

 39. От Stylius на Aug 22, 2010

  Ще го пусна във версия 1.0. Още го обмислям как да станат промените. Иначе съм качил xml с инфо за ъпдейтите, трябва да си се обновява.

 40. От Stylius на Sep 3, 2010

  Айде, Google обновиха Chrome-а до версия 6 и вече уведомленията в ъгъла не излизат на шльокавица. Enjoy!

 41. От Sisinka на Oct 30, 2010

  Извинявам се много, много се надявах това да работи понеже от доста време търсех точно такова нещо, но в момента в който започна да си въвеждам мейла в настройките му и бутона “запази” става не активен.

 42. От Stylius на Oct 30, 2010

  Здравей,
  бутона Запази става неактивен, когато някое от полетата е празно. Трябва са попълнени полетата за потребителско име и парола (всяко с поне 3 символа) и също така трябва да има въведено число в полето за времеви интервал за проверка.

  Дано това помогне.

 43. От oppaaa на Oct 31, 2010

  направи я така че да уведомява за няколко акаунта и ще мога да се разделя укончателно с файрфокса

 44. От Stylius на Nov 1, 2010

  И това ще стане, но не знам още кога. Все не ми остава време, съжалявам. Надявам се скоро и това да се случи.

 45. От oppaaa на Nov 2, 2010

  ако не те затруднява пусни ми един меил като го направиш dj_krassy@abv.bg,ще ти бъда много благодарен

 46. От Hristo на Nov 26, 2010

  Благодаря за прекрасната добавка. Наистина тя беше едно от малкото работи заради които ползвам паралелно хрома и firefox-a. И аз, като колегите писали по-горе ползвам личен и служебен акаунт в абв и ще е полезно да се управляват няколко. Моля те пусни и на мен един мейл ако стане – chris_christov@abv.bg. Благодаря ти още веднъж за това, че ни улесняваш неимоверно живота.

 47. От Чо :) на Dec 2, 2010

  В последната dev версия 9.0.597 plugin-а crash-ва целия browser.

  За момента съм изтрил папката му enembgmkmklbjbkippikmmkidkibehfi от
  %USERPROFILE%\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\Extensions\

  Ако имаш време погледни каква е причината? 🙂

 48. От Чо :) на Dec 2, 2010

  Update:
  Проблема с crash-a е в комбинация с включен “GPU Accelerated Canvas 2D” от about:flags

  Но досега си работеше, явно нещо са променяли, защото и други plugin-и имат проблеми.

 49. От Stylius на Dec 2, 2010

  @Чо, благодаря за сигнала и ъпдейта. Сега тъкмо свалям последния билд да тествам. 🙂

 50. От DiD0 на Jan 30, 2011

  Един такъв уведомител за Opera ще ми дойде добре!

 51. От Боян на Feb 3, 2011

  Може ли да се направи съвместимо с Опера? Наистина ще е много добре.

 52. От Stylius на Feb 16, 2011

  В момента работя над версия 1.0 на разширението за Хром. Основното нововъведение трябва да е поддръжката на множество акаунти. След приключването ще погледна какво може да се направи и за Опера. За момента не обещавам нищо, още повече не мога да се ангажирам със срокове. Надявам се да имам достатъчно време да направя и двете, ще видим.

 53. От BMW на Feb 19, 2011

  Браво за положения труд! Много ми е полезен уведомителят, не се налага да отварям пощата за нови писма. Сега ако го направиш и за повече от един акаунт ще е идеално!

 54. От Dodi Markov на Apr 1, 2011

  Интересно и полезно приложение… За ползвателите на абв-то 🙂

 55. От joro на Jun 30, 2011

  za6to ne stava za pone 2 po6ti

 56. От Stylius на Jun 30, 2011

  Здравей Жоро, ето едно разширение, което поддържа повече от 1 акаунт: https://bit.ly/gat7oA

 57. От xmak500 на Jul 1, 2011

  Zashto ne moga da go instaliram?

 58. От stylius на Jul 1, 2011

  Здравей,
  не знам причината поради която не може да се инсталира, но ще опитам да помогна по email.

 59. От Чо :) на Aug 2, 2011

  Има ли вероятност скоро да се поддържат повече от една поща? Защото “ABV Mail Checker” примерно с 4 акаунта, ту работи, ту не работи (пробвах го няколко компютъра).

  Друг вариант е, възможно ли е да пусна паралелно няколко “АБВ Уведомител за Chrome!”?

 60. От Stylius на Aug 2, 2011

  Здравей. Факта, че има още уведомители ме караше да не бързам толкова с разработката. Но като е такъв случая ще се постарая да стане по-бързо. А повече от 1 уведомител за съжаление едва ли ще тръгне.

 61. От Чо :) на Aug 3, 2011

  Вчера бях обяснил там за проблема на “ABV Mail Checker”, но много бързо го изтриха от коментарите. Едва ли не си го знаят.

  Всеки, който си е инсталирал и пробвал твоето и тяхното – веднага ще усети огромната разликата.

  Онова си работи избирателно (не мога да разбера кога).

  П.П.
  Под повече от веднъж имах в предвид, като същото но с отделни IDta, както на твоето текущо е enembgmkmklbjbkippikmmkidkibehfi.

 62. От тодор на Sep 20, 2011

  много полезно уведомление,без него все едно нямаш емаил 🙂

 63. От pky на Jan 24, 2012

  Няма да е зле да има възможност да следиш повече от една поща… например аз имам две пощи в abv и искам да следя и двете…

 64. От Добри на Feb 5, 2012

  Поздравления за добавката!

 65. От Stylius на Feb 7, 2012

  И така, време е да туря края на тая добавка. Преди все разправях как ще я доразвия и за повече акаунти, ама не било писано. Междувременно NetInfo пуснаха официално разширение, което поддържа всички опции на моето разширение + множество кутии: https://chrome.google.com/webstore/detail/cpbekonjicgkldkmopnamgglbfaiojje .

 66. От Niko на Mar 5, 2012

  Има ли възможност да се добавят повече от един акаунт за проверка ?

 67. От Stylius на Mar 6, 2012

  Здравей Нико,

  За съжаление така и не успях да добавя възможност за повече от един акаунт. Официалната добавка на АБВ, обаче, може да работи с множество акаунти. Препоръчвам да ползваш нея вместо моята, която остаря: https://chrome.google.com/webstore/detail/cpbekonjicgkldkmopnamgglbfaiojje .

 68. От veterans day freebies wilmington nc на Apr 5, 2021

  Wow, fantastic weblog structure! How long have you ever been blogging for?
  you make running a blog glance easy. The total glance of your website
  is wonderful, let alone the content material!

 69. От gamepinupcasino на Apr 9, 2021

  Пин Ап Казино или же Pin Up Casino эти игровые автоматы не обещают каждому игроку миллионы долларов, они лишь выполняют свои обязанности и четко выплачивают выигрыши!

 70. От site на Apr 11, 2021

  What’s Going down i’m new to this, I stumbled upon this I have found It absolutely helpful and it has aided me out loads.
  I am hoping to give a contribution & help different customers like its helped me.

  Great job.

 71. От site на Apr 11, 2021

  I’ve been exploring for a bit for any high quality articles or blog posts in this sort of house .

  Exploring in Yahoo I finally stumbled upon this web site.
  Reading this information So i’m happy to convey that I’ve a very excellent uncanny feeling I came upon exactly what I needed.
  I most unquestionably will make sure to do not omit this website
  and give it a glance on a continuing basis.

 72. От site на Apr 12, 2021

  Hello, i read your blog occasionally and i own a similar
  one and i was just wondering if you get a lot of spam comments?
  If so how do you stop it, any plugin or anything you can advise?

  I get so much lately it’s driving me insane so any assistance is very much appreciated.

 73. От site на Apr 13, 2021

  Hey there! This post couldn’t be written any better!
  Reading through this post reminds me of my good old room mate!
  He always kept chatting about this. I will forward this
  article to him. Pretty sure he will have a good read. Thank you for sharing!

 1. 4 Обратни връзки

 2. Jun 1, 2010: Tweets that mention Stylius.NET » АБВ Уведомител за Chrome! -- Topsy.com
 3. Jul 20, 2010: 2010-07-20: ABV notifier – chrome « SAMB
 4. Mar 15, 2011: Google chrome extensions review « Technologies Ignited
 5. Mar 15, 2011: Stylius.NET » Малко светлина върху АБВ уведомителите

Добави коментар