Да похваля БТК!

October 28th, 2008 Публикувано в Евала!, Мрежата

Дойде момента и аз да кажа добра дума за Българска Телекомуникационна Компания. Да, да, и аз сам не мога да си повярвам. Факт е, че колкото и да са ми криви, все пак направиха едно нещо, за което заслужават уважение. Не, не става дума за интернета им, той е пълна скръб. Не става дума и за телефонията им, нито за GSM услугите им.

Това, което БТК направиха e конкурс за видео клипчета съвместно с най-големия български сайт за такива услуги – VBox7. Не са нито първите, нито последните, които го правят, за пример ще посоча Nestle, за които писах преди време. Но за разлика от тях, БТК не ограбват участниците в конкурса. Да, точно така, никъде в правилата за участие не пише, че БТК става собственик на клипчетата, които си качите. Запазват си само правото да ги използват за промоционални цели, но оставят собствеността на авторите. Евала!

Та, за това исках да ги похваля, Вие за какво си помислихте? Може да са всякакви, но поне в този случай зачитат авторското право на хората, за разлика от Нестле България, например.

П.С. По този случай, дори добавих нова категория в блога – Евала! Всеки може да мрънка, но не всеки може да отдаде уважение на тези, които го заслужават, макар и рядко.

  1. 1 отговор към “Да похваля БТК!”

  2. От Plamen на Oct 28, 2008

    Евала и от мен!
    Напоследък забелязвам, че има интересни хрумвания в БТК, за пример мога да дам кампанията им за предлагане на безжичен интернет (вярно че е малко закъсняла), която определено е направена добре. Това с “…Навсякъде проверих” и билборда с човека, които “виси” от тавана с лаптоп си е много яко и оригинално. Ние не можем измисли такава реклама въпреки, че имаме много безжичен Интернет 🙂

Коментарите са забранени.