Конференции и семинари 2010

April 22nd, 2010 Публикувано в Разни

2009-та година я прекарах в посещения на конференции и семинари. Едва ли мога да ги изброя сега всичките, много бяха – OpenFest в Русе и Габрово, P2P конференция в Търново, Startup и WebIt в София, отделно презентации на CISCO, Стемо и т.н. И беше полезно у интересно. За съжаление тая година не се очертава толкова благоприятна за подобен род събития. Вече изпуснах Blog Masters, не успях да си платя на време участие в P2P и по всичко личи, че няма да мога да посетя OpenFest-овете в Русе и Габрово. И докато за P2P е късно вече за всеки (освен платилите вече), то OpenFest-овете си остават свободни и който иска може да ги посети.

На първо време ще е този в Габрово – момчетата се оказаха сериозни и за втора поредна година ще правят празник на софтуера с отворен код. Присъствах миналата година и бях скептично настроен отначало, да не кажа, че направо си ги подцених. За това пък ме изненадаха адски приятно с отличната организация, нещо което трудно постигахме в Русе. Тази година вече имат и опит, с което очакванията ми скачат доста и наистина ме е яд, че ще го пропусна. Но вие ако имате път към Габрово на 1-ви Май (а и да нямате, не е зле да си намерите причина), Fest-а ще се проведе в библиотеката на техническия университет. Повече инфо и програма на събитието има на официалния им сайт: https://gabrovo.openfest.org/.

След OpenFest-а в Габрово, и в Русе ще има конференция на 8-ми Май. И на нея няма да мога да присъствам, поради причини, които ще споделя на по-късен етап. Не е заради неразбирателството ми с друг член от екипа на Русе LUG. Все пак ако имате път към Русе (или сте си натурални русенци), ето програмата и на русенската конференция: https://ofrousse.net/archives/433.

Това са събитията, които ще изпусна на първо време, за следващите ще се постарая да съм на линия, но пак е рано да се каже.

  1. 5 отговора към “Конференции и семинари 2010”

  2. От Друг член на Apr 22, 2010

    В Русе може да е последното събитие, което се организира.
    Това разбира се няма да е кой знае каква загуба за никой.

  3. От Stylius на Apr 23, 2010

    В смисъл?

  4. От Свилен Попов на Apr 23, 2010

    Тъкмо се чудех дали ще ходиш на P2P конференцията и гледам си пуснал тема 🙂

    Въпрос: Няма ли да има OpenFest на есен ?

  5. От Друг член на Apr 23, 2010

    Отговор: Ако се намери координатор може и да има. Добре е да се намери и друго място за провеждане.

  6. От Stylius на Apr 23, 2010

    Ем дано да намерите, че ще е тъпо толкова години работа и ентусиазъм да отидат на вятъра.

Коментарите са забранени.