Кума Лиса

June 2nd, 2010 Публикувано в Забавление

Ей, тоя 1-ви Юни направо откачихме! Като за начало единия от съквартирантите купи на останалите подарък – близалка със свирка. Представете си как ходи 25 годишен, 180 сантиметров и 110 килограмов брадясал мъж с близалка в устата насред Студентски град!

За капак с друг съквартирант отидохме вечерта да пазаруваме в денонощния магазин и като стигнахме до шоколадите видях Кума Лиса. Това какви спомени ми донесе… Веднага грабнах един. Нещеш ли, те си имат номерче – общо 5 опаковки с различна рисунка на лисицата. Познайте кой реши да си събере цялата колекция! Не, не беше съквартиранта! Поразрових се и ги взех всичките 5 различни. Оня голям срам бра на касата. Ама какво да направя, като ме върнаха близо 20 години назад?

Шоколад Кума Лиса

И така, да видим как действа на рецепторите този проблясък от миналото:

 • Изглед – Ей, същия е на вид като едно време. Тия полукръгове направо ме хвърлиха в дива носталгия. Само дето е минал някаква много солидна диета, в момента шоколада е тънък като лист хартия! Ама сякаш е по-висок и по-дълъг, което компенсира!
 • Вкус – абе, не е като едно време, колкото и да си го казват. Не мога да определя дали е по-добър или е по-лош, няма го древния вариант за да сравнявам. Но като цяло си е вкусен млечен шоколад. Жалко, че не мога да ям много сладко, ако бях една жена, да съм ги умуал всичките 5 до сега!
 • Мирис – че кой нормален ще си мирише шоколада, бе? Я, се оправете малко!
 • Допир – цапа като едно време. Съвет, ако ще си вземате от този тип шоколади, ръгнете ги за няколко минути в хладилника преди консумация.
 • Звук – зависи, ако е минал през хладилника, може и да ‘рупа, ама по принцип не му се чува гласеца!

И сега нещо за което ме хвана много голям яд – имало игра, ако пратиш опаковките можело да спечелиш някакви награди – все някакви детски и забавни, предполагам. Ама познайте кой разбра за това 1 ден след крайния срок? Пак не познахте, не е съквартиранта. Спрете се де, ще се разсърди, не е чак такова дете. Аз бях тоя, дето разбра след края на играта! Ама нищо, ще си пазя опаковките, може дори да си ги залепя в лексикона…

 1. 3 отговора към “Кума Лиса”

 2. От Спорт на Sep 1, 2010

  Тези шоколади не знам от колко време съществуват, но първият ми спомен от тях е може би 3-4 клас т.е 2000-2001г., когато нашите ми купуваха редовно по един шоколад Кума Лиса и си го разделяхме по равно със сестра ми, поне като вкус тогава ми харесваха много. 🙂

 3. От crazy36 на Feb 17, 2011

  mnogo e qkoooo

 4. От Roskata на May 12, 2011

  Ajde Stilka, taq godina pak 6te ti kupq blizalka:)
  Trqbwa da pazim detskoto w sebe si,6toto ina4e kakwo ni ostawa!;)

Добави коментар