Конференция на тема Отворен Код. Този път съм презентатор.

June 19th, 2008 Публикувано в Забавление, Разни, Софтуер

На 21-ви Юни в Събота ще се състои конференция на тема отворен код и ще се проведе първия Install Fest в Русе. Събитието ще се състои в Аула 2 на Русенския Университет “Ангел Кънчев”. Този път съм малко в невидение относно организацията, въпреки че изцяло се организира от маркетинговия отдел на “Networx-BG”. Този път свързващото звено между Ruse LUG и търговците от фирмата е колегата Михаил Кръстев. Това не означава, че и аз няма да се включа по някакъв начин. В събота ще представя отворения филм Big Buck Bunny.

Програмата на събитието е следната:
10:00 Представяне на WordPress 2.5 (лектор Красимир Панайотов)
10:30 Представяне на отворения филм Big Buck Bunny (лектор Стилиян Стефанов)
11:00 BSD за Linux потребители (лектор Велислав Върбанов)
12:00 – 13:00 Обедна почивка
13:00 Представяне на KDE 4 (лектор Красимир Панайотов)
14:00 Представяне на Qt (лектори Емил Стоянов и Велислав Върбанов)
15:00 – 17:00 Install FEST 2008 и жива дискусия с посетителите на събитието.

За съжаление ще хвана само първите лекции на Красьо и Growchie, просто след това застъпвам на смяна, но ще се погрижа да съм в течение на случващото се.

След края на събитието, или може би след края на празнуването му, ще публикувам самата презентация, заедно с речта и самия филм за сваляне от този сайт. Може малко да се позабавя, просто запоя след края на Install Fest-a е задължителен. Или ще обсъждаме колко сме се осрали или ще празнуваме добре свършената работа. В крайна сметка всичко ще бъде пуснато под лиценз Creative Commons, така че всеки да може да използва материалите ако иска да презентира.

Новината за това събитие е публикувана на няколко други места: Linux за Българи, Русе Инфо, Ruse LUG, Dir.BG Клубове, Kaloyan.INFO, Diploma.bg.

  1. 2 отговора към “Конференция на тема Отворен Код. Този път съм презентатор.”

  2. От admin на Jun 19, 2008

    Промяна в плана! Залата в която ще се състои конференцията няма да е 101, а 209, намира се над зала 101. Това е поради невъзможността на Русенския Университет да осигури зала 101. Организаторите се извиняваме за неудобството.

  3. От admin на Jun 20, 2008

    Отново промяна в плана! От университета щяха да ни запратят в най-нелицеприятната зала, така че след малко уговорки в крайна сметка ще е в зала 101. Няма какво да коментирам по случая, българска работа.

Коментарите са забранени.