Skype 4 Beta – Крачка в правилната посока!

June 18th, 2008 Публикувано в Забавление, Мрежата, Софтуер

От Skype.com може вече да се свали предварителна версия на Skype 4. Новостите са много и все добри, но за тях после. По принцип Skype версия 3 винаги ме е дразнел, според мен просто излишно товари системата и няма кой знае какво повече от Skype 2, но това е на път да се промени в новата версия.

А сега за новостите. Първото което се забелязва още при стартирането – Skype 4 работи на цял екран и всички контакти, разговори и чатове са в един прозорец. Вече не се препълва таскбара с мигащи прозорци, всичко е културно събрано на едно място. Общо взето промените са главно в интерфейса. Определено сега е по-лесен и интуитивен за работа и навигация. Трябва да се отбележи, че сега е много по-лесно да се открият абонати, включително импортиране от контакти в Windows-а или от уебмейл услуги. Също така и видеото вече е дооста по-голямо и може да се оразмерява, а ако контактите ви имат висококачествена камера и заедно имате високоскоростна връзка, то и качеството на видеото ще е високо.

Новост е и бързото разпознаване на хардуер за комуникация, като уебкамери, слушалки и микрофони. Всичко което трябва да се направи е да се включи устройството и ако Skype 4 работи, той ще открие че сте плъгнали нов хардуер, ще си го разпознае и ще е готов за употреба почти веднага, дори да сменяте хардуера по време на връзка.

Видеото на Skype вече не е бета, както пише от версия 2.5 и всички версии 3.х. Определено доста е поработено върху това и е стабилно. Всичко което ви трябва е уебкамера или абоната с който комуникирате да има такава и видео разговора е вече възможен, при това с доста красив и забележим бутон, не като в старите версии да се чудиш от къде да пуснеш видеото.

Като софтуер поддържащ съвременни технологии и Skype става все по-тежък, но в този случай си струва. Ако ви е слаб хардуера, не пробвайте новата версия, но ако функционалността и лесната комуникация са по-важни за вас, от колкото няколкото MB повече заемана памет, то софтуера си струва всяка заета клетка в RAM-та. Личи си, че плановете за продажба на продукта не се отразяват негативно на развитието му, даже напротив. Този път разработчиците наистина са превърнали Skype от малък VoIP софтуер в пълен комуникационен комплект. В момента в който Skype пусне официална версия 4, той ще е безапелационен лидер в областта на комуникациите, не че сега не е, но има хора, които все още предпочитат алтернативите.

Ето и няколко видеота представящи новите функции:
Skype 4.0 Beta – Briefing
Skype 4.0 Beta – Introductory Demo
Skype 4.0 Beta – Advanced Demo.

  1. 1 Обратни връзки

  2. Jun 18, 2008: blacksnoopy: Skype 4 Beta - edno23.com

Коментарите са забранени.