Нова мерна единица – Зарезан (Zzn)

March 31st, 2008 Публикувано в Забавление, Отмора, Разни

Петък вечер, алкохол и простотия се лееше отвсякъде. Тогава за пръв път чух за тази нова мерна единица – Зарезан. Нормалните стойности са между 0 и 1, като 0 се дава на напълно трезвен индивид, а 1 – когато си буквално “на кирка”.

Ето и малко по-научно обяснение. На диаграмата се виждат как в продължение на времето, в което се пие, се увеличава степента на “зарязване” в даден индивид.

Схема на Зарезан

Фаза 1: продължава около час, час и половина в зависимосто от това кой колко е кален. През този период от напълно трезвен, индивида лесно покачва нивото на зарезана в себе си. Тази фаза е характерна с това, че индивида става изключително весел и усмихнат. Често явление е простеенето и разказването на вицове.

Фаза 2: това е най-продължителната фаза. Почти няма видими промени в подпиващия индивид. Единствената разлика е в количеството изпит алкохол. Индивида си е все толкова весел.

Фаза 3: Започва някъде на 4-тия час от започването на запоя. В този период алкохола започва да се отразява на индивида в негативната си страна. Тук човека се напива докрай, стигайки до степента 1 зарезан. Този период е сравнително кратък и е характерен с хълцукане, първи признаци на гадене и явлението “Виж, мамо, небето се приближава.”. През този период индивида е доста мълчалив.

Фаза 4: Това е фазата, от която се страхува всеки. Тук графиката пада до 0 зарезана не защото индивида е отново трезвен, а защото той самия не може да каже на колко зарезана е. Друга причина графиката да стига до долу е, че тя следва пътя на индивида, който пада под масата.

П.С. А вие на колко зарезана сте?

Коментарите са забранени.