Нова пералня, на изплащане разбира се

February 25th, 2008 Публикувано в Разни, Хардуер

Тук изненадах сам себе си. То че отдавна имам нужда от такова нещо, имам, но да се вдигна до магазина и да си взема, не вярвах да се случи скоро. Ето, че вече е факт.

Тази събота се събудих с мисълта, че пак трябва да ходя до старата къща и да нося прането. Това ме накара да се позамисля малко, така или иначе имах цял свободен ден пред себе си, взех че обиколих магазините. Лошото при мен е, че бокса за пералня в апартамента е много тесен – около 55см, а по стандарт пералните с предно зареждане са широко 60см. Това налага да се спра на такава с горно зареждане, а те по принцип са си и по-скъпи. Спрях се на един от по-евтините модели, като марката е Whirlpool, а не Neo или друга “made in мазето”. Точно за този модел имаше и промоция – 10лв повече, но получавам ютия Philips. Пообиколих малко магазините и не намерих нещо с подобно съотношение цена/качество, така че се върнах в Техномаркет. Бях си приготвил част от сумата за първоначална вноска и си кандидатствах за кредит от JetCredit. Хората са пичове, никога не съм имал проблеми с тях. А и е доста удобно да се пазарува по този начин. Не излиза много по-скъпо, например за пералнята трябва да дам около 30лв повече като лихва, за тримесечен срок на изплащане. Не е много, а и получавам стоката на момента, не се налага да спестявам. Е, не точно на момента, защото безплатния транспорт се бави с няколко часа – до ден, но все пак…

Докато чакам да се приготви всичко около договора и гаранцията на пералнята, поогледах малко друга техника. Интересното беше, че се оказах в непосредствена близост до момичетата от друга кредитна фирма – TBI Credit. Веднаха ме нападнаха като хиени – мърша с въпроса защо съм отбягвал тяхната фирма. Веднага им върнах нещо от рода “Не аз отбягвам вашата фирма, а те мен! Два пъти кандидатствах за кредит при вас и два пъти ме режете, докато с Jet нямам проблеми”. И си е така. Не знам какво ми е, но наистина два пъти ме отрязаха, а не е като да не отговарям на условията им. Получавам си стабилна заплата, имам си трудов договор и т.н. Оставих ги замислени и отидох при агентката, която приготвяше договора ми. Веднага намерихме с нея тема за разговор, оказа се, че е излизала с един мой колега и познава доста други.

Възползвах се от безплатния транспорт, все пак нямам личен автомобил (все още) и малко трудно щях да домъкна пералнята до вкъщи. А тя, освен че е големичка (тясна, ама висока), е и доста тежка. В това се убедих, като се наложи да я кача до вкъщи сам. Момчетата доставят само до входа. Имах уговорка с един колега да ми помогне с вдигането, но трябваше да замине на работа. Просто транспорта беше поръчан за сутринта, а ми звъннаха чак в 13:00. Малко зор видях на местата, където имаше стъпала и прагове, но в крайна сметка успях да я изплъзгам до асансьора и от там в апартамента. Дори днес чакам да дойде техник за да я свърже (от информационни технологии може да разбирам, ама от домакинска техника – никак).

Коментарите са забранени.