Yahoo! бута масло, при това яхо.

February 18th, 2008 Публикувано в Мизерии, Мрежата

Ъъъ, исках да кажа “яко” бутат масло. Защо ли? Ами освен натиска, който им прилагат от Google и Microsoft, сега дори и не им работят услугите. Да, не е лесно да си между чука и наковалнята, но Yahoo! не са в биснеса от вчера. Или може би всичките им работници не са сигурни в бъдещето си и от тревоги не им е останало време да забележат някои пропуски, като например регистрацията на профили.

Днес най-после ми остана време да изляза със стативчето и дигиталния апарат и да нащракам малко снимки. Тъй като галерията на сайта ми още не е готова, реших да ги кача в някой уебсайт за снимки и естествено се сетих за световно известния Flickr. Смело пристъпих към регистрацията и ме посрещна червения “Yahoo!” надпис. Викам си “какво пък, може тази услуга все пак да става, все пак всички я ползват и са доволни”. Е да, ама не. Попълвам си данните, всичко е изрядно и накрая щракам на “Create My Account”. Протривам доволно ръце и след това зяпвам. Една бяла страница и нищо в нея. Няма надписи като “Ready” или “Success”. Нищо! Помислих че пак ми се е бъгнал браузъра, все пак съм с Internet ExploDer и повтарям процедурата. Ефекта беше абсолютно същия! Пробвах да се впиша с новия акаунт, може би просто нещо при тях се е бъгнало и не ми праща потвърждение за създадения акаунт. Мне, пак не става. Явно акаунта ми въобще не се създава! Тъкмо още една причина да си инсталирам Лисичката. Може просто от Yahoo! да са пичове, които си правят сайта съобразно стандартите и поддържат алтернативните браузъри. Пробвах и с нея и ПАК НЕ СТАВА!

Остана ми само един вариант. Някъде бях чел, че Yahoo! поддържа OpenID. Реших да пробвам с този си акаунт, току виж станало и най-накрая да успея да си кача снимките. Да, ама не! Като се отвори OpenID страницата в Yahoo!, разбираме, че трябва да ИМАМЕ YAHOO! АКАУНТ, в който да разрешим да се влиза чрез OpenID акаунт. Що за глупост подяволите! Явно просто за момента е невъзможно да се регистрираш в Yahoo!. Принципно не бих ползвал една такава регистрация, освен за Flickr, но с тези си бъгове наистина ми паднаха в очите. В този момент търся подходящ сайт за ъплоуд на снимки, ако имате идея, споделете. Но Flickr няма да ползвам!

Коментарите са забранени.