На работа в Еконт

August 18th, 2009 Публикувано в Евала!, Постижения

От вчера съм официално назначен в Еконт ООД, след една седмица тестов период. Длъжността ми се води асистент на управителя, но няма да се занимавам с бюрокрация, а по-скоро с технологии. Ще помагам за внедряването им в работния процес и ще се грижа хората да се възползват от тях възможно най-безболезнено.

Как започна всичко? Дъъълга история! Та, има няколко човека, които ще трябва много да черпя. Първо това е Николай Башев – собственика на фирма Nbis. От него разбрах, че в Еконт си търсят нов служител на позиция системен администратор. Втория човек е Тодор Гечев – собственика на фирма NRJ Soft, който осъществи контактите и както в последствие разбрах ми е направил препоръка.

И така, Еконт си търсят системен администратор. Аз съм безработен. Ако съберете 2 и 2, ще разберете как започнаха интервютата. Да, не бяха едно или две. На първото попълних някакъв тест за интелигентност – от ония с логическите задачи за разни форми, пресмятане на магически квадрати, фигури и т.н. Първите 10 минути си мислех, че повечето задачи нямат решение, вторите 10 минути вече бях ги решил. После почна самото първо интервю. След края му ме поканиха на второ, на което трябваше да проверят техническите ми познания, като на следващия ден просто ми потвърдиха ден и час за него. Явих се и на техническия тест, където в последствие разбрах, че съм бил фаворита. След 2 дена ми се обадиха за трето интервю, на което ми предложиха съвсем друга позиция – доста по-отговорна и при наистина отлични условия. Разбира се започнах една седмица тестово, за да проверят как действително ще се впиша и дали наистина мога да помогна. След края на тази седмица седнахме с управителя, прокуриста и първия асистент и се разбрахме, че оставам.

Сега за условията ми – много по-добри от предишната работа в Нетуоркс. Ще работя на 5 дневна работна седмица (един ден по-малко). Ще започвам в 09:00 сутринта и ще си тръгвам в 18:00 вечерта (час и половина по-малко на ден) и най-важното – започвам с по-висока стартова заплата от тази с която приключих в Нетуоркс, след три години работа.

Първите два дни ще минат в запознаване с основите на работния процес на всички отдели и после започвам да мисля как да облекчавам работата на всичките тези хора. Ентусиазиран не е достатъчна дума да опише как се чувствам. Всичките тези хубави неща сега предстои да ги оправдая. Знам че мога и нямам търпение да започна да го правя.

  1. 8 отговора към “На работа в Еконт”

  2. От expire на Aug 18, 2009

    Браво, Stylius…. Поздравления и успех в новата длъжност 🙂

  3. От Красимир на Aug 18, 2009

    Честитки отново 😉
    Сега да почерпиш една бира с надпис Еконт по случая 😀

  4. От turin на Aug 19, 2009

    Честито! Асистент на управителя сигурно ще е готино, освен управлеие на технологиите, ще можеш и да ги внедряваш 😉 Стискам палци 😉

  5. От Никола Овчарски на Aug 22, 2009

    Честито 🙂

  6. От ¦•••SHERIFA•••¦ на Sep 5, 2009

    Пусни тото + еврофутбол. Jackpot-а от намиране на работа гледам си улучил вече…

  7. От Антония Денева на Oct 26, 2009

    Добре дошъл в Еконт, Стели! Усещам, че си от нашата порода! Ако не те тормозим много събота и неделя може и да си на 5-дневна работна седмица:)

  8. От stylius на Oct 26, 2009

    Мерси, но вашето не е тормоз. Виж, Адриана…

    Ама така и трябва де, нейния блог вече придоби завършен вид.

  9. От Иван Христов на Apr 25, 2012

    Добре дошъл колега 🙂 Макар като знам какво се случва във фирмата в последно време, 99% вече не си ни колега 🙂 Махнаха се доста нормални хора. Поне на Северозапад.

Коментарите са забранени.