Volvo, Moto-Pfohe, помпи и разни други

June 24th, 2009 Публикувано в Автомобили, Разни

От известно време имам проблем с шлепа. Пали когато си иска. По едно време бях стигнал до извода, че ако е някаква жега и е напечена колата не пали, а като е по-хладно няма проблеми. Да де, ама и това се оказа не напълно вярно. Истината е, че никога не знаех кога ще запали и кога не. И така е вече месец и нещо. Вчера ми се наложи да отскоча до едни познати в близост до сервиза на Moto-Pfohe и на връщане просто минах да видя какво ще кажат момчетата. Все пак Moto-Pfohe е официален сервиз на Volvo.

С учудване установих, че сервиза е празен, няма график с автомобили на таблото и даже въпреки липсата на услуга за изтегляне на автомобила до сервиза, решиха да го направят, само и само да си занеса колата час по-скоро. Явно бяха гладни. В което лошо няма, аз искам да си дам парите, ама да знам, че ще я оправят, а не да отправям молитви преди всяко завъртане на ключа.

Да де, ама като си говорим за пари, говорим за някаква поносима сума. Това, че карам Volvo не значи, че съм милионер. Проблема се оказа в сдала багажа бензинова помпа, като ми предложиха за 600лв нова и оригинална. Аз си знам, че във Moto-Pfohe режат глави през кръста и очаквах нещо такова, но им дадох да разберат, че 600лв. аз няма да дам, като всичко това е без труда! ОК, гладни са, ОК, криза е! Но и аз не рина парите с лопати!

Видяха, че няма да вземат тези пари от мен и решиха да потърсят нещо съвместимо за по-малко пари, като най-ниската цена, която ми казаха беше 300лв. По-добре е, даже двойно по-добре, но пак са много. Защото аз си направих труда да проверя как вървят бензиновите помпи в Ebay и цените не надвишават 50-60$. Това, което искат от мен е пак тройно повече от колкото струва и за това им казах, че сам ще си потърся бензиновата помпа. И така и стана. За по-малко от час имах 2 оферти от форума на клуб Volvo, като дори спазарих едната. Даже човека се намира в Русе, няма да чакам няколко дена за тази част, няма да плащам и доставка. Цената е 100лв. Вярно, ако поръчам от Ebay може да ми излезе с едни 20лв по-малко, но едно е да гледаш разумна цена, друго е да се циганиш за дреболии

Какъв е извода? Искаш нещо да се свърши като хората, свърши си го сам! Въпроса е защо аз трябваше да задействам собствените си канали и да върша работата сам, след като в края на краищата ще платя на тея от Moto-Pfohe, а цените им не са от най-евтините!

  1. 5 отговора към “Volvo, Moto-Pfohe, помпи и разни други”

  2. От LordDoskias на Jun 24, 2009

    Не си прав в последния абзац – и от Moto Phoe ще ти свършат работата – на техните цени, но няма да ти е угодно. Ти също си я свършил, но ти е било по-угодно, ерго, Ако искаш една работа да се свърши и да ти хареса – свърши си я сам 🙂

  3. От x-man на Jun 24, 2009

    Стайлиус, прав си и не си прав. Като си оторизиран сервиз, общо взето поръчваш оригинални части или най-много едно ниво под тях от оторизирани дистрибутори и затова цените са такива. Много ясно, че нещо втора употреба или в Ebay ще е по-евтино, но най-вероятно без гаранция, без възможност да го върнеш ако не тръгне.
    Някои хора, които искат да си спестят търсене, разправии, вероятност от кофти стока – предпочитат скъпия, но сигурен вариант. Там си плащаш за да не се занимаваш и да ти гарантират, че нещото ще се случи – би трябвало да имат сертифизирани специалисти, добра диагностика, оригинални части, а не ментета.

    Хора като теб, с повече свободно време, контакти в дадена област, дори знания ако щеш търсят по-евтини варианти, дори и с по-голям риск.

    ЗАтова и Ебай го има, но и оторизираните сервизи ги има и никога няма да фалират.

  4. От stylius на Jun 25, 2009

    Да де, ама те сами ми предложиха да ми намерят по-евтина помпа. Само че най-доброто, което можаха да измислят пак беше много скъпо. Винаги могат да ми предложат вариант с такава част, като откажат да носят отговорност.

  5. От logo на Dec 18, 2009

    Добре де в крайна сметка аз не разбирам недоволството ти. Ти сам казваш, че сам си решил да отидеш в Мото Пфое, никой не те е завел там против волята ти. За да са такива цените повярвай-има защо. И затова не са виновни Мото Пфое, а просто се спазват правила наложени в случая от Волово.

  6. От stylius на Dec 20, 2009

    При положение, че ми предлагат по-евтиния вариант, ясно е, че не става дума за оригинални части. Разликата между 100лв и 300лв е голяма! А повярвай ми, Мото-Пфое посещават доста форума на клуба, особено с маркетингова цел.

Коментарите са забранени.