Кофти ATI драйвери

June 6th, 2009 Публикувано в Разни, Софтуер

Пробвах да си сложа драйверите на ATI от официалния сайт за Linux, но резултата е прецакан Xserver. В крайна сметка не можех да буутна в графична среда, но добре, че знам това-онова под конзолата, че успях да се спася. В случай, че и при вас така се получи, в инсталационните инструкции има една команда за премахване. Естествено кой ти чете такива неща, че трябваше сам да си я намеря, за да видя после, че хората все пак са я написали.

Та, ако случайно си сложите драйверите от сайта на ATI и не ви проработи, буутнете в конзола и стартирайте следния скрипт: /usr/share/ati/fglrx-uninstall.sh (аз го открих чрез “locate fglrx”). След това ако все пак искате драйвери за видео-то си, най-добре използвайте готовите пакети, които пристигат с дистрото. Така шанса да се счупи нещо не е изключен, но е минимален.

  1. 4 отговора към “Кофти ATI драйвери”

  2. От Intel на Jun 6, 2009

    За ubuntu ли става въпрос в този пост? 😛

  3. От stylius на Jun 6, 2009

    Мда, на него го сложих и се прецаках.

  4. От Красимир на Jun 7, 2009

    За това – само драйвери с отворен код 😉

  5. От MStanchev на Aug 1, 2009

    И при мен с видеокарта х1650 pro се появи този проблем,но нещатата са по зле от колкото изглеждат:
    Вече официално е спряла разработката на драйвери за ати на графични карти по стари от ати х1950(включително),т.е ако потребителя притежава по стара от споменатата карта вече може да забрави за каквото и да е 3д ускорение под линукс,освен ако не ползва версия на линукс по стара от февруари 2009 и си е изключил автоматичните ъпдейти.
    Относно драйверите с отворен код,те предлагат много ниско ниво на 3d ускорение и работят много бавно,с тях дори не можете да подкарате стара игра от типа на need for speed hot pursuit 2,независмо от конфигрурация,а за по нови игри с въпросния драйвер дори не може да се говори.

Коментарите са забранени.