Fairplay, My ass!

June 2nd, 2009 Публикувано в Мизерии

Откакто си започнах собствени проекти все се сблъсквам с низките номера на всякакви хора в опитите им да ме съборят. Първо беше сигнала за неправомерното използване на логото на община Русе. Вярно е, че не сме искали разрешение и не сме го сложили много легално, но ако си мислите, че с един сигнал ще спрете RousseHost, лъжете се! Това няма да го направи някой, който току що сме срещнали на улицата, нито някой недоволен клиент, поради простата причина, че все още е млад бизнеса и няма много клиенти, като на всеки се обръща индивидуално внимание и се решават на 100% възникналите проблеми. Конкурентите по-скоро ни направиха услуга, поради простата причина, че получихме поздравления за по-добре изглеждащия хедър на страницата на RousseHost.

След това последва спора с Networx за реклама в една от локалните им страници. Сложихме си банер, сложиха си и те. След това махнаха нашия банер, щото видите ли, фирмата не печелела нищо от това. Е, и аз не печеля нищо от това, че им помагам да си направят клиентския диск, но на това никой не обръща внимание. След една серия от гневни електронни писма от мен и към мен, в крайна сметка се стигна до решението, че можеш да си върнем банера, но аз смисъл от това не намерих. Ако си бяха написали домашното, щяха да проучат мястото, на което е банера и колко посетители биха получили от там. Ние си ги събрахме и използвахме рекламното място на макс, просто мразим да ни цакат.

И най-новото, днес ни обвиниха в кражба. Откраднали сме неразработена идея. Нищо, че нашата идея е разработена докрай и работи, а тяхната – не. Нищо, че нашата идея е много по-практична и по-разбираема, а тяхната с едни сложни проценти, числа и въобще не е потребителски настроена. Въобще ние можем, правим, имаме ноу-хау и го прилагаме, докато другите просто ги е яд, че не са си разработили техните идеи, с които не откриват топлата вода, а самите са ги видели някъде другаде. Аз лично направих една съпоставка между проектите и между тях няма нищо общо, освен крайната цел – предлагане на услуга на абонаментен принцип. Нито цените, нито начините за таксуване, нищо общо нямат.

Въпреки опитите, няма да ме съборите. Няма да съборите ST Systems, няма да съборите RousseHost. Пробвайте колкото си искате, няма да ме спрете. Аз ще си играя честно, не само защото ми е под нивото, но и защото знам, че иначе нищо няма да постигна, освен лошо име. Така че, Bring it on!

  1. 23 отговора към “Fairplay, My ass!”

  2. От Method-X на Jun 2, 2009

    Хейт и завист. Няма как да избягаш от тези неща 🙂

  3. От деан на Jun 3, 2009

    България е много хубава държава, лошото е, че има много българи.

  4. От Method-X на Jun 3, 2009

    Това прозвуча доста кофти 🙂

  5. От Красимир на Jun 3, 2009

    Нормално, защото е написано грубо… все пак има известна доза истина в твърдението, което обхваща и теб и мен и всеки, който пише тук.

    Основната идея е една: каквото и да правим – да го правим така, че в един момент напред във времето да не съжаляваме за постъпките си.

  6. От Красимир на Jun 3, 2009

    Забравих да уточня, че с коментара за грубо написаното визирах не статията на Стай, а коментар номер 2.

    Подкрепям напълно идеите на ST Systems. С удоволствие доскоро EZHostSol.com хостваше и страницата на въпросната фирма. Пожелавам на ST Systemi и в частност на Stylius да не обръща внимание на смеховати твърдения за кражби на недоразработени идеи и копиране… И EZHostSol бе обвиняван в подобна дейност, обвинения на които не ни оставаше нищо друго освен да погледнем с насмешка 😉

  7. От Калоян К. Цветков на Jun 3, 2009

    Дайте банери, аз с удоволствие ще ги сложа на моя блог. Досега се съм се сетил, че може да ударя по едно рамо по този начин.

    Красьо, супер съм зле – сега зацепвам чак, че ти си зад EZHostSol 😉 Виждал съм го хиляди пъти на блога ти, обаче вече съм сляп за каквиот е да е реклами на хостинги и ISP-та, и изобщо не съм гледал какво има там 😉

    За логото на общината… вземете снимайте статуята на свободата, и ей ви вместо лого 😉

  8. От Калоян К. Цветков на Jun 3, 2009

    А, и не се вързвайте 😉 На моменти наистина се събира много, обаче майната му — не се нервирайте за да не станете грохнали програмисти като мен 😛

  9. От Софроний на Jun 4, 2009

    Това за кражбата на идеята ми е интересно…
    Едно на ръка че никой не би следвало да има претенции за притежание на ексклузивни права върху бизнес методи.Второ, къде аджеба има нещо ново тук ? Утре ако започна нов хостинг бизнес, кво ?
    Ще кажат другите хостинг фирми че съм им откраднал идеята ли ?
    Като разглеждам сайта на ST Systems, без да целя обида, ама просто няма нищо, което би могло да е откраднато от някъде като идея. Аз виждам просто стандартна, добре оформена бизнес оферта за предлагане на услуги.
    Утре може да има още 20 такива в Русе и какво ?
    На същия принцип се предлагат услуги от много време из целия свят, а подобни предложения за абонаментно обслужване, има из Русе от доста години. Работил съм във фирма, която предлага техническа поддръжка точно на такъв абонаментен принцип. Тези дето казват, че подобно нещо е кражба, може би трябва да си сверят часовниците.
    Най-съществената разлика между другите подобни русенски предложения и вашето е това, че още при старта си разполагате завършен сайт, за което мога само да ви поздравя.

    Пожелавам ви успех в това ви начинание.

    П.П.
    Прегледайте последното изричение от текста “За нас” в сайта на СТ Системс.

  10. От stylius на Jun 5, 2009

    Благодарности за подкрепата на всички.

    @Калоян, ние се оправихме, сложихме силует на статуята, вече не е логото на общината. А и не се нервираме толкова, колкото си мислиш. По-скоро се надъхваме повече :).

    @Софроний, Благодаря за подсказката за сайта, оправено е вече. Ще накажем редакторката. Колкото до откраднатата идея – ние не казваме, че е наша или че е оригинална, напротив, знаем с Теодор, че това отдавна съществува, точно за това съм написал, че и Нетуоркс не са открили топлата вода. Но щом смятат, че идеята е тяхна, кои сме ние, че да им казваме, че бялото е бяло? Да си живеят в заблуда, не ме притесняват. Просто ги е яд, че ние го правим, а тяхното не работи.

  11. От Софроний на Jun 5, 2009

    Интересно как се обръщат нещата понякога…
    Преди около пет години, когато Нетуъркс бяха с 20-30 пъти по-малка клиентска база, група от потребители бяха сглобили една доста прилична комбинация от услуги – чат, уебчат, форум, радио и други….та тогава по мои наблюдения Нетуъркс копира всичко едно към едно за него момент (естествено след като се видеше че това са доста ползвани услуги) и на забележките, че взаимстват прекалено много, главния тракторист на нетуъркс отговаряше в стил “Вие не сте открили топлата вода” ….. може би тези, които сега ви обвиняват не знаят за това виждане на техния виден представител.

  12. От Dean на Jun 20, 2009

    Вица за дяволите и българите знаете ли го?
    Да Ви напомня само края…
    “…ааа, те българите нямат нужда от пазачи… те сами се дърпат надолу в казана,когато някой се опита да излезе.”
    🙂 🙂 🙂

  13. От billy на Jun 23, 2009

    klisheta will rulz foreva…

  14. От цвацимир на Jun 23, 2009

    @Dean започвайки първо от твоите дълги ръце и огромни уста.

  15. От stylius на Jun 24, 2009

    Ей, блога ми няма да се превръща в арена. Няма да се толерират лични нападки. Не ми се иска да започна да цензурирам коментари!

    ЕДИТ: Еми наложи се и поизтрих малко коментари. Не съм никак, ама никак фен на цензурата, особено в свободен блог като моя, но това беше прекалено. Хранете се початове и форуми, но не и тук. Тук коментирайте това, което съм писал, а не кадърността един-другиго.

Коментарите са забранени.