Конференцията – Ден 1-ви

April 26th, 2009 Публикувано в Забавление, Разни

Към 8:45 пристигнахме пред Общината на град Велико Търново, там е сборния пункт от където после конференцията се разделя на потоци. Преди обяд всички присъстващи на конференцията бяхме в залата на Общината. Там спонсорите си раздадоха промоционалните материали, Бого Шопов каза няколко встъпителни думи и последваха две кратки лекции, едната от които беше свързана с хостингите от главните спонсори Superhosting.BG. Последва обедна почивка и се разделихме на групи по хотелите.

За първия ден си бях избрал потока "БлогКамп", а за втория "Web 2.0/3.0". Съвпадаше с избора на двамата бивши колеги с които дойдохме – Нико и Пламен. Общо взето през цялото време бяхме заедно. И двата потока бяха в един и същ хотел, така че не можах да видя какви са другите два. Интереса ми към БлогКамп бе продиктуван от това, че първо вече не съм програмист. Не че преди съм бил, но поне вдявах нещата, докато след 3 години в друга област – поддръжка и администрация, знанията ми по програмиране малко са закърнели. За това пък редовно си списвам блога и следя доста други такива, така че определено това бе моят поток за първия ден.

Започнахме с представяне на WordPress 2.8. Още не е пусната тази версия, но Ники Бачийски ни светна за новостите, които ще видим съвсем скоро. Чак нямам търпение да ъпгрейдна вече версията на stylius.net. След това Дзвер извади малко статистика от TopBlogLog. От следващата лекция леко кръшнахме – Бого говори за правата на блогърите, за наредба 40 и т.н. Все неща, които вече сме видели с Пламен на OpenFest Русе 2008. Последва лекция за възможностите и най-вече задълженията на блогърите и всички, които доставят някакво съдържание в Интернет от правна гледна точка. Имаше и лекция за обратната връзка на политиката с блогърите, но там малко ме изгубиха. Просто политиката не е моята стихия и въпреки шарените слайдове, не успяха да ме грабнат.

След края на лекциите с Пламен и Нико направихме една разходка по тесните каменни улички на Велико търново и щракнахме бая снимки. След това най-накрая открих къщата за гости Стамболов, където щях да спя и си оставих нещата преди да се насочим към партито. На самото парти се запознах с няколко човека, с които съм комуникирал до сега онлайн, но никога не бях виждал на живо. Това беше най-якото от цялата конференция. Не диско светлините, не безплатните питиета (само отначало), не, якото е социалния контакт с хората. Якото е да кажеш Здравей или Наздраве на някого в лицето, докато преди си го виждал само на аватар.

В крайна сметка Пламен и Нико трябваше да се прибират към Русе, а без тях и аз не успях да остана още дълго в клуба. А и съм малко болен, така че към 23 часа се прибрах в квартирата и така приключи първия ден.

  1. 1 Обратни връзки

  2. Apr 28, 2009: Конференцията - Ден 2-ри | Stylius.NET

Коментарите са забранени.