Аштън Къчър срещу CNN в Twitter!

April 17th, 2009 Публикувано в Евала!, Забавление

Холивудския актьор Аштън Къчър (Ефектът на Пеперудата; Пич, къде ми е колата; Punk’d) хвърли ръкавицата срещу една от най-големите TV мрежи CNN в предизвикателство за първия Twitter милион.

Аштън, съпруг на актрисата Деми Мур, е един от най-активните холивудски актьори в Интернет. Не само, че е лесно откриваем в социални мрежи като Twitter и Facebook, той даже се гордее с това и насърчава хората да следят онлайн активността му. Точно такава кампания направи той срещу CNN за това кой ще е първия Twitter потребител с 1 милион последователи. В началото на кампанията и Аштън и CNN имаха повече от 900 000 следящи, като телевизионната мрежа имаше малка преднина. Идеята на Аштън е да покаже как един човек може да има гласност точно толкова, колкото медийна корпорация като CNN. В крайна сметка в битката актьора включва и няколко бонуса. Ако направи милион последователи преди CNN, Къчър обещава да подари 100 000 $ за благотворителност в борба срещу маларията.

Последните минути на надпреварата са толкова напрегнати, че са заснети от телевизионен екип в стил реалити шоу. През цялото време може да се видят емоциите на актьора пред компютъра, както и подкрепата от съпругата му Деми Мур и няколко близки приятели.

В крайна сметка Аштън Къчър побеждава и във видеото можете да видите момента на победата и неговата изповед пред всичките си фенове. Той е официално първия Twitter милионер. В крайна сметка актьора не просто печели популярност. Той дава своя принос за развитието на Интернет, социалните мрежи и онлайн изживяването като цяло. Аштън Къчър показа, че Интернет свързва хората, без значение от богатство, популярност, раса, религия. Евала!

Коментарите са забранени.