Microstylius

March 17th, 2009 Публикувано в Мрежата, Разни

Направих малко промени по блога, които отдавна бях запланувал, но все не ми оставаше време. Първо направих блога достъпен за мини устройства, като PDA, телефони, таблети и т.н. Преди се зареждаше целия тежък сайт, сега е доста по-поносим за мини устройствата. Ето как изглежда през Opera Mini:

Stylius.NET в Opera Mini! Stylius.NET в Opera Mini!

Спомням си как с Красьо навремето докато пиехме бира в Радилон си отваряхме понякога блоговете през телефоните, я заради някой линк, я заради някой интересен коментар. Както и да е, Красьо спря алкохола и причините за мобилното браузване понамаляха, но не спряха. В случай, че някой друг посещава Stylius.NET през мини устройство, сега няма да му се налага да плаща за целия трафик, а ще се натъкне на доста поолекотена версия. Заслугата за това е на Wodpress плъгина MobilePress. Ако все още го нямате, нищо не ви коства да го интегрирате, дори мога да ви услужа с преведена темата по подразбиране.

Другата промяна е внедряването на микроблогванията ми. Отгоре в менюто можете да видите нова страница “Микроблог”. Там можете да видите промяната на състоянието ми в различни социални и микроблогинг платформи. За сега са само Edno23 и Facebook, занапред може да се добавят още. Всъщност преди време имах микроблогванията ми от Edno23 в страничната лента, но много се раздува, особено ако трябва да добавя още някоя платформа. За това ги махнах от там и ги сложих в отделна страница. Обнових и плъгините за целта. Вече го няма Edno23 плъгина, използвам един RSS интегратор, с който просто добавям емисиите от промяната на състоянията на всички места.

Най-трудно беше да открия емисиите от Facebook профила, за тези, които искат за своето състояние ще разкрия тайната. Facebook поддържа RSS, но скрито, без ровичкане не можете да откриете емисиите си. Поне вече не. Първо, трябва да се впишете в профила си, след което да отворите minifeed.php. Това показва всякакво движение по профила, не само състоянието, което става може да се вземе, като добавите ?filter=11. От там нататък можете да правите каквото пожелаете с емисиите си.

  1. 1 отговор към “Microstylius”

  2. От Красимир на Mar 17, 2009

    Ооо ама аз си пия още, само че безалкохолоно. Със затоплянето на времето ще нарастват шансовете да се браузва мобилно 🙂

Коментарите са забранени.