Човек да не каже добра дума за тях

October 29th, 2008 Публикувано в Мизерии, Мрежата

Някои хора просто не пропускат да разочароват. Вчера за пръв път през съзнателния си живот написах добра дума за БТК, а днес отново влизат в ролята на антигероя в моя блог. В Калдата се появи следната новина: БТК ощетява клиенти с неравноправен договор. Става дума за договора за доставка на интернет.

В новината се посочва, че потребителите нямат право на обезщетение при некачествена услуга. Такова нещо при Networx-BG има отдавна, нарича се Отлична Услуга или Парите Обратно (ОУПО). В договора е заложено, че БТК може да прекрати договора за доставка едностранно, без обяснения и без обезщетения. За това пък потребителя няма правото да прекратява договора и трябва да заплати цялата сума за периода, без значение дали ползва услугата или не. Такъв проблем не е имало при Networx, тъй като договори има само с някоя промоция или при допълнителни услуги има анекс, като продължителността му е максимум 12 месеца, освен, ако клиента не иска повече. Ако клиента не се възползва от такива допълнителни услуги, просто не си плаща за следващия месец и вече не се води клиент. И така докато не си плати. А ако има договор, не е никакъв проблем да подаде молба за анулирането му. В случай на проблем, срока за отстраняването му при БТК е “във възможно най-къс срок”. Аз като им бях клиент, този възможно най-кратък срок беше 2 месеца, тогава просто ми свърши договора, иначе можеше още да се проточи. При Networx, срока за отстраняване на проблема е 48 часа, освен в случаите на форсмажорни обстоятелства. Фирмата гарантира, че в този период ще бъде направен опит да се оправи проблема, като може да се проточи единствено, ако клиента няма възможност да бъде посетен от техниците.

Тук за щастие са се намесили от Комисията за Регулиране на Съобщенията (КРС) и са дали ултиматум на БТК да оправят общите си условия в срок до 1 седмица. Да видим дали телекома ще спази срока!

Коментарите са забранени.