Индиана Джоунс в Ел Дорадо

October 2nd, 2008 Публикувано в Отмора, Разни

Няма как по друг начин да опиша последния филм по Индиана Джоунс. Спилбърг явно се е побъркал. Това е филм в който се смесват взаимно изключващи се елементи като: Индиана Джоунс, ивънземни, Студената война и мита за Тайнствените златни градове.

Съжалявам за спойлерите и ако съм развалил филма на някои, но това няма как да не направи впечатление. Всички тези неща някак си нямат място в един филм. Било то и блокбъстър пръкнат от болния мозък на Спилбърк. Филма е интересен за непретенциозните, но феновете на персонажа с шапката и камшика ще са на мнение, че е пълна боза.

В крайна сметка ако искате да научите за различните елементи в повече:

  • За Индиана Джоунс – гледайте оригиналната трилогия, в пъти по-добра е.
  • За извънземните – гледайте Досиетата Х. И те са боза, но не чак толкова.
  • за Студената война – слушайте в час по история.
  • За Ел Дорадо и Тайнствените Златни Градове – гледайте едноименната анимация.

Всъщност единственото нещо, което ме задържа да изгледам филма докрай е елемента за Ел Дорадо и митичните градове на Маите. С всичките геоглифи и пирамиди, с механизмите и преклонението пред слънцето. Всичко това, за съжаление, е много по-добре разказано във сериалчето с Естебан, Тао и Зия. Не очаквайте да научите нещо кой знае какво от филма за Индиана. А ако не се интересувате от тези неща, по-добре си свалете някой друг филм.

  1. 1 отговор към “Индиана Джоунс в Ел Дорадо”

  2. От Калоян К. Цветков на Oct 21, 2008

    Този филм е егати бозата. Общо взето е направен по същата схема като “новите” Star Wars, или продълженията на Матрицата — там целта е печалбата: да се оберат парите на верните фенове, и който друг се излъже да го гледа. Ако трябва да сме честни, за феновете, истината е, че може да пуснат филм “Star Wars: За живота на едно лайно”, и въпреки това верните фенове ще отидат да го гледат поне веднъж 😉

Коментарите са забранени.