Отново на работа

August 8th, 2008 Публикувано в Забавление, Мрежата

Колкото и сладка да беше почивката, толкова беше и кратка. Отпуската свърши и днес отново бях на работа. Но за разлика от ученическите управдания навремето "Ние сме още във ваканционно настроение!", сега отидох с желание на работа, при това близо час по-рано. Усведомих се какво е ставало в мое отсъствие и се захванах за работа. Оказа се, че една седмица без компютър не е била достатъчна да забравя нищо, напротив, дори доста бързо влязох в релси. Не звучи като нещо сложно, но в тази фирма постоянно има някакви нововъведения, които се схващат след доста четене и още повече зададени въпроси.

Та, какво направих днес? На първо място се заех с проблемите по мрежата. Сравнително бързо диагностицирах проблем и го оправих, без да се налага да се разхожда техник на място. Разбира се, техника така или иначе беше вече "изстрелян" към мястото, но той не успя да направи повече от това, което аз бях свършил. За съжаление не успяхме да открием потребителя причиняващ проблема, но вечерта се свързахме с него и ще бъде посетен.

След това се заех с рутинните си ежедневни задължения, до момента в който не приключи работното време на първата смяна. Тогава отново останах старши администратор в офиса и се заех да следя мрежата, като оставих останалите да говорят с потребителите по телефона. Естествено не ми се наложи да скучая много. Един от техниците цял ден стоя в корпоративен клиент опитвайки да монтира WiFi рутери, които се оказа, че не са настроени както трябва. Естествено бяха върнати в офиса за пренастройка и тест, като за да бъдат готови за сутринта, трябваше аз да ги направя. Не, че нямам доверие на колегата от нощната смяна, даже напротив, просто схемата при клиента е адски завъртяна и объркваща, че щеше да ми отнеме повече време да обясня, отколкото да пренастроя рутерите сам.

Освен това научих и нещо ново – как да се възстановяват изгорели рутери Buffalo. Естествено, че собственоръчно ги бях прецакал преди това! Но с инструкции по телефона от един колега, малко инструменти и най-вече мерак да ги оправя (все пак са по близо 100лв. парчето) ги върнах отново към живот.

Този ден ме накара да се чувствам някак си полезен за фирмата, нещо, което не се беше случвало отдавна.

Коментарите са забранени.