Френско легло

July 29th, 2008 Публикувано в Мизерии, Отмора

Оказа се, че доста мебелни фирми в Русе не знаят що за животно е това френското легло. Това не говори добре за тях, като ще предлагат продукти, поне да се съобразяват с модерните, а не просто като коне с капаци да произвеждат 2 или 3 модела легла тип приста или някакви огромни спални. Ако и вие не знаете какво представлява, това не е нещо ненормално. Дори съм далеч от мисълта, че всеки запитан на улицата може да отговори, но все пак става дума за фирми, които произвеждат подобен тип мебели и за тях това е непростимо. Непростимо е във всеки втори магазин в който вляза, да обяснявам на продавачите какво представлява френското легло (повечето от другите просто казваха, че нямат, те си знаят какво предлагат и няма нещо определящо се като "френско").

Та, това е легло с мека или твърда долна част, наподобяваща матрак и заемаща цялата площ на леглото. Върху нея се разполага едно или двулицев матрак. От цялата работа се получава едно елегантно и удобно легло, изчистено от всякакви дървени рамки, обкови и други шитове, които не само, че не са модерни, но и в последно време ги правят адски паянтови.

Френско легло

Но нека оставим възмущението от некадърността на търговците настрана. Вчера са се обадили от фирма Gold-Apollo, че поръчаното легло е вече готово (това е единствената фирма, която не само знаеше какво е това, но даже и ги произвеждат, не ги препродават). Това от една страна е яко, защото като всяко ново нещо нямам търпение да ми го доставят. От друга страна мислех тази вечер да отпътувам към София, а не се знае дали ще имам тази възможност. Ако не го доставят днес, ще ми провалят доста планове. Но както вече писах, това няма да ме отчая. Тъкмо ще ми се отвори възможност да импровизирам, защото когато съм под напрежение се справям най-добре.

Коментарите са забранени.